Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Voluntarii care au grijă de vârstnici și cei cu nevoi speciale în timpul crizei Covid-19

Your browser doesn't support HTML5 video.

Organizaţiile neguvernamentale şi voluntarii se implică trup şi suflet şi acordă ajutor în această criză Covid-19.

La nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din Galaţi au fost organizate două call-center-uri: unul care se ocupă zilnic de contactarea persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu şi un al doilea care ţine legătura cu oamenii vârstnici sau cu nevoi speciale. Telefoanele sună fără încetare, iar cei aflaţi în dificultate cer medicamente, alimente, apă şi chiar lemne de foc.

Într-un call-center din Prefectura Galaţi, voluntarii au preluat o parte din atribuţiile Direcţiei de Sănătate Publică. Majoritatea sunt tinerii dintr-o organizaţie din care fac parte, în special, studenţi de la Facultatea de Medicină.

Radu Murea, coordonator UVSAR Galaţi: "Se află în legătură permanentă, 24 din 24, cu persoanele aflate în carantină şi persoanele aflate în autoizolare. Ne comunică atât problemele medicale, pe care le transmitem Direcţiei de Sănătate Publică, cât şi probleme administrative, pe care le transmitem prefecturii. Aici vorbim de alimente, medicaţii sau alte situaţii."

Voluntară: „Centralizăm nevoile lor. Ce înseamnă medicamente sau alimente. Noi contactăm o singură dată pe zi persoanele, dar ei revin la noi de câte ori au nevoie. Au nevoie de pastile, de la lucruri legate de igienă până la, cei care sunt din afara oraşului, până şi pentru lemne suna."

Citește și
biserica
Arhiepiescopia Iaşilor oferă cazare şi mâncare persoanelor afectate de coronavirus

Un al doilea centru este funcţional de astăzi, dedicat persoanelor care au nevoie în această perioadă de ajutor.

Gabriel Ioan-Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi: „Ţinem legătura cu asociaţiile de proprietari. Ieri am identificat toate asociaţiile de proprietari şi am vorbit cu toţi preşedinţii de asociaţii tocmai pentru a identifica persoanele vulnerabile că, în cazul în care vom ajunge într-o situaţie mai gravă, să ştim de la început cu cine avem de-a face."

Dr. Liliana Moise, director DSP Galaţi: „Pentru cei care nu au absolută nevoie să părăsească domiciliul, chiar dacă nu sunt izolaţi prin măsura noastră, să se autoizoleze singuri şi să încerce să ia cât mai puţin contact cu alte persoane şi mai ales cu persoanele în vârstă, care sunt cele mai vulnerabile."

În cele două centre lucrează, în ture, şaizeci de voluntari, iar organizaţiile neguvernamentale sunt pregătite să suplimenteze numărul lor, dacă situaţia o va cere.

A fost făcut public numărul de telefon 0755.11.66.33, valabil doar pentru cei din judeţul Galaţi care au nevoie de ajutor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult