Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Tismăneanu, acuzat de rasism. Ce a postat politologul

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat după ce politologul Vladimir Tismăneanu a postat pe Facebook o imagine cu caracter rasist.

 

Asztalos Csaba, președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a anunțat că instituția pe care o conduce s-a autosesizat după ce Vladimir Tismăneanu a distribuit pe Facebook a postare rasistă.

Csaba a precizat că va fi solicitată și opinia Universității Maryland din SUA, unde Tismăneanu este profesor, în raport cu principiile lor de etică şi nediscriminare pe care le aplică în cultura lor organizaţională și academică.

”Cazul Tismăneanu - În situaţia, puţin probabilă, în care nu primim plângeri în cursul zilei de luni, CNCD va iniţia procedura de autosesizare în cazul Vladimir Tismăneanu. În paralel, vom trimite speţa la Universitatea Maryland din Statele Unite, unde dl. Tismăneanu este professor”, a scris Asztalos Csaba. 

Citește și
angela merkel,
Merkel, despre atacurile criminale din Germania: ”Motivaţii rasiste, de extremă dreapta”
Tismăneanu: ”Nu-i deslușisem implicațiile rasiste”

Vladimir Tismăneanu a distribuit pe Facebook o imagine în care apar mai multe ciori pe un gard, cu mesajul ”Aeroportul Țăndărei/ Toate zborurile sunt anulate”.

Politologul a șters ulterior postarea, cu explicația: „O eroare, o precizare. Azi am postat, vreme de câteva minute, o poză primită pe messenger. Se voia haioasă. Nu-i desluşisem implicaţiile rasiste. Am şters-o imediat. Pagina mea este opusă oricăror forme de rasism, xenofobie, intoleranţă, excluziune. Învăţătură de minte pentru mine. Poate şi pentru alţii”.

La puțin timp, și această postare a fost ștearsă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult