Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vlad Voiculescu, după tragediile de la Piatra-Neamț și Matei Balș: „Eroarea umană nu poate fi identificată într-un raport”

Clădirile vechi, instalaţiile electrice şi de gaze medicale depășite, spațiul insuficient și numărul de paturi sunt principalele nereguli enumerate de Vlad Voiculescu din rapoartele de după incendiile de la Matei Balș și Piatra-Neamț.

 

Toate aceste nereguli se regăsesc în documente primite de la IGSU, Inspecția sanitară de Stat, din interiorul Ministerului Sănătății, și Direcțiile de Sănătate Publică, a afirmat ministrul sănătății când a fost întrebat, vineri, în Parlament, despre stadiul anchetei în cazul tragediilor produse în spitalele din Piatra-Neamț și Matei Balș.

„Avem aproape în fiecare zi măsurări ale îndeplinirii măsurilor. (...) Pe de o parte, dacă vorbim despre măsurile Inspecţiei Sanitare de Stat, arată că la peste un sfert din spitale sau un sfert de măsuri au fost îndeplinite într-un termen relativ scurt, dar mai sunt multe lucruri de făcut. Pentru unele este nevoie de finanţare şi tocmai de aceea am lansat propunerea sau deja posibilitatea de finanţare de 50 de milioane de euro, împreună cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene", a declarat Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

Întrebat ce nereguli concrete sunt menţionate în rapoarte, Voiculescu a spus: „Sunt multe (...), vorbim despre spaţiul insuficient, vorbim despre numărul de paturi, despre clădiri vechi, despre diverse neajunsuri de la un spital la altul, instalaţii electrice vechi, instalaţii de gaze medicale vechi. (...) Lucrurile trebuie remediate cât mai curând".

Citește și
Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății, despre oferirea de mărţişoare în şcoli: ”Nu ştiu, poate dacă poartă mănuşi”. Ce a citat din Biblie

El a precizat că există termene şi un plan de acţiuni concret, precum şi măsuri care sunt verificate lunar.

„Evident că vorbim şi despre eroare umană, eroarea umană nu poate fi identificată într-un raport, ce poate fi identificat într-un raport este existenţa sau nonexistenţa unor proceduri, nevoia unor proceduri noi, ce face orice raport este să se uite la procese. Şi asta trebuie să facem cred că noi, ca ţară, şi noi cu siguranţă în sănătate mai mult, să nu căutăm doar un vinovat punctual, ci mai degrabă să ne uităm ce a fost greşit înăuntrul procesului", a afirmat Voiculescu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult