Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Primele imagini cu marinarii salvați de pe nava-amiral Moskva

Your browser doesn't support HTML5 video.

După două zile de incertitudini, au apărut primele imagini cu marinarii salvați de pe nava-amiral Moskva, înainte să se scufunde în Marea Neagră.

Este vorba despre câteva zeci de membri ai echipajului, trecuți în revistă de comandanții marinei ruse, la Sevastopol. În Moscova, la televiziunea de stat, comentatorii politici spun că Rusia se luptă, de fapt, cu NATO, nu cu Ucraina.

Ministerul apărării din Rusia a dat ieri publicității imagini de la o ceremonie la care au participat, comandantul suprem al marinei ruse, amiralul Nicolai Yevmenov, și o parte din echipajul crucișătorului Moskva, scufundat joi în largul Odesei.

Nici până acum nu se știe câți marinari ruși și-au pierdut viața, însă ucrainenii estimează că doar 10% din echipajul de 500 de oameni a fost salvat.

În portul Sevastopol, în fața monumentului care celebrează fondarea marinei ruse în anul 1696, a avut loc o depunere de coroane dedicată navei amiral din Marea Neagră, la care au participat zeci de localnici. Pierderea navei amiral e o lovitură dură pentru orgoliul țării, chiar dacă, oficial, rușii spun că ambarcațiunea s-ar fi scufundat din cauza unei explozii în compartimentul de muniții. La televiziunea rusă de stat, șefa publicației Russia Today a explicat eșecurile armatei prin faptul că Moscova este, de fapt, în război cu NATO, nu cu Ucraina.

 

Margareta Symonyan, director Russia Today: „Trebuie să înțelegem, atunci când vedem evenimentele dificile care au loc, pierderile (armatei ruse), trebuie să înțelegem că nu luptăm împotriva Ucrainei. Dintr-un punct de vedere strict tehnic, militar, luptăm împotriva NATO. Luptăm împotriva unui adversar uriaș. Cel mai puternic și, în esență, singurul de felul lui.”

Pe de alta parte, strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hrușciov nu exclude posibilitatea ca Rusia să recurgă la arme nucleare în Ucraina.

Nina Hrușciova, profesor de relații internaționale în SUA și un critic constant al liderului de la Kremlin, a declarat pentru BBC că, în opinia ei, Vladimir Putin vrea cu orice preț sa declare victoria în Ucraina și nu se va da în lături de la nimic pentru asta.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult