Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Victima lui Mirel a ajuns acasă, condusă de sute de oameni. Când va fi înmormântată Andreea, studenta de la medicină

Your browser doesn't support HTML5 video.

Andreea, studentă la medicină din Timișoara, omorâtă cu bestialitate de prietenul ei, a ajuns ieri pentru ultima dată în Padeș, localitatea natală. Sute de oameni s-au strâns pentru a o plânge.

Între timp, agresorul, și el student la medicină, a cerut să fie plasat în arest la domiciliu, deși a recunoscut fapta îngrozitoare.

Părinții tinerei spun că cei doi nu erau împreună și că fiica lor nu ar fi vrut o relație cu el. Andreea va fi înmormântată joi.

Un echipaj al poliției a deschis coloana care a condus-o pe Andreea spre casa părintească. Sute de oameni au umplut până la refuz curtea gospodăriei din Padeș.

Localnică: „A căzut ca un trăsnet, copii care, vorba aia, urma să ajute oameni. E foarte dureros, nu știu cum or mai trăi părinții ăștia.”

Citește și
guma de mestecat
Criminalul care a fost prins după zeci de ani datorită unei gume de mestecat aruncate la gunoi. A omorât o studentă

Oamenilor le este peste putință să înțeleagă cum s-a putut întâmpla o aşa nenorocire.

Rudă: „Nu se aștepta nimeni, o fată deosebită, frumoasă, cuminte, nu știu ce s-a întâmplat.”

„Toți profesorii și toată comuna o plânge, că a fost o fată foarte liniștită și deșteaptă”, mărturisește o altă femeie din sat.

Mai înainte, în fața Institutului de Medicină Legală din Timişoara, colegii şi prietenii Andreei s-au adunat ca să-i aprindă o lumânare.

„Vă rog să o scuzați pe Andreea, dacă v-a greșit cu ceva. Și să o aveți în amintirea voastră!" le-a spus colegilor tatăl Andreei.

„Fata a fost o lumină efectiv în viața tuturor. O energie așa de bună care putea să-ți lumineze ziua."

„Nici n-o trebuia s-o cunoşti atât de bine ca să vezi ce bună era, şi cu pacienţii... cum se comporta, şi cu prietenii..." , spuneau colegele sale.

Între timp, Mirel Dragomir - care a fost arestat pentru 30 de zile - a cerut în instanţă să fie plasat în arest la domiciliu, după ce a recunoscut că a omorât-o pe Andreea.

În ziua tragediei au mers la el acasă, după cursuri, iar lucrurile au degenerat. În încercarea de a se salva, fata l-a zgâriat pe față, însă el a atacat-o de mai multe ori cu o armă albă. În timp ce colegii tânărului de 23 de ani ştiau că cei doi erau împreună din luna decembrie, părinţii Andreei spun că de fapt erau doar amici.

Reporter: Știaţi de relaţia dintre ei doi?

Adrian Morega, tatăl fetei: „Nu a fost o relaţie între ei... o prietenie... el era coleg cu colega ei de cameră. Am înțeles că el voia, și a ea a zis că o să-i spună, nu vrea să aibă o relație. Cred că i-a spus acum, i-o fi spus și..."

Andrei Motoc, prorector al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara: „Era student la buget. În paralel era student la Teologie. Deci, avea preocupări pentru binele uman."

Dan Antonescu, expert criminolog: „Sunt convins că avem de a face cu o gelozie dusă la un nivel extraordinar de înalt, o frustrare, cumva orgoliu nemăsurat. S-ar putea ca această relație să fie doar în mintea lui el făcuse o fixație pentru fata asta..."

Andreea avea doar 21 de ani, era singurul copil al familiei şi le spunea părinţilor ce face la orice pas. Vineri seara ar fi trebuit să ajungă acasă.

Adrian Morega, tatăl fetei: „La 12 era microbuzul să plece. Nu mi-a trimis mesaj. Am mai întrebat-o pe unde e, ce face, nu mi-a răspuns la telefon. Eram sigur că ceva nu e în regulă".

Din păcate, nimeni n-a apucat să o salveze pe Andreea. Când a văzut că nu mai respiră, Mirel a încercat să mascheze urmele crimei şi-a schimbat hainele şi a plecat la părinţii săi, în judeţul Caraş Severin. Când au ajuns la el poliţiştii, a încercat să fugă. În maşina i-au găsit hainele pe care le-a purtat în momentul comiterii crimei.

Andreea va fi înmormântata joi, iar sute de oameni sunt așteptați să o conducă pe ultimul drum.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult