Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Verificări la instituțiile de stat privind folosirea TikTok. Autoritățile recomandă și cetățenilor „prudență”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fiți prudenți când folosiți TikTok, este îndemnul autorităților pentru toți românii, după o analiză privind riscurile de securitate cibernetică pe care le presupune folosirea aplicației.

Oficialii le recomandă angajaților de la stat să șteargă această aplicație de pe telefoanele și calculatoarele de serviciu.

Recomandarea de prudenţă vine după ce specialiştii din Consiliul de Securitate Cibernetică, reunit la Palatul Cotroceni, au făcut o analiză din care reiese clar că aplicaţia Tiktok poate colecta multe informaţii sensibile despre utilizator, precum adresa dispozitivului, date de localizare prin GPS, detalii despre alte conturi conectate, inclusiv că există riscuri privind parolele.

Mai mult, sunt pericole pentru utilizator care decurg din strângerea de date despre vârstă, gen, dar şi istoricul de căutări - toate putând fi folosite în scop comercial.

În baza acestei analize, autorităţile de securitate cibernetică au decis ca fiecare instituţie de stat să facă în cel mult o săptămână o analiză proprie asupra riscurilor la care se expune prin folosirea acestei aplicaţii, iar între timp, recomandarea este ca aplicaţia să fie dezinstalată de pe dispozitivele de serviciu, şi ulterior interzisă folosirea ei.

Citește și
adolescent ars
Un băiat a rămas desfigurat, cu aproape 80% din suprafața corpului arsă, după ce a făcut o provocare pe TikTok | VIDEO

Iar pentru românii de rând, Ministerul Cercetării recomandă - citam - „prudenţă cu privire la aplicaţia Tiktok."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult