Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Femeia găsită moartă în locuința incendiată a fost ucisă. Ucigașul a dat apoi foc casei, ca să își șteargă urmele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Crimă urmată de incendiere - este verdictul final al procurorilor în cazul femeii de 58 de ani din județul Mureș, găsită fără suflare în locuința cuprinsă de flăcări, în urmă cu aproape o săptămână.

Suspectul este un bărbat de 46 de ani din Cluj, care a intrat în toiul nopții în casa victimei pentru a o jefui, și a vrut, apoi, să-și șteargă urmele. Ce a urmat depășește orice imaginație.

Femeia a fost ucisă, apoi incendiată

Singură și vulnerabilă, femeia locuia în comuna Gornești, într-o locuință modestă, și primea o pensie de boală, spun vecinii. Chiar și așa, nu a fost pentru prima dată când era țintă sigură pentru hoți. Anul trecut, un alt individ i-ar fi furat două mii de lei.

Săptămâna trecută, în toiul nopții, femeia a auzit zgomote în casă și a dat peste un bărbat care îi răscolea prin lucruri, spun procurorii. A urmat o confruntare directă între cei doi.

Localnică: „Omorâtă știu că a fost. A mai fost jefuită. Era pensionară. Eu atunci am venit acasă, am simțit miros de fum, dar nu m-am uitat. Focul în camera de mijloc o fost. A fost căzută lângă pat și acoperită cu pătura”.

Citește și
criminal botosani
Cine este bărbatul care a comis dubla crimă din județul Botoșani. Tatăl acestuia: „Avea comportament normal”

Victima a fost lasată fără suflare la pământ, după care individul a încercat să își șteargă urmele și a dat foc lucrurilor din casă, au confirmat procurorii.

Localnică: „Era săraca singură”.

Suspiciunile s-au îndreptat spre o ipoteză șocantă, care a fost confirmată de probe: crimă urmată de incendiere. Anchetatorii au intrat pe fir și au început urmărirea în mai multe județe.

Aurica Mate, purtător de cuvânt IPJ Mureș: „La data de 11 noiembrie 2023 au fost efectuate, în județele Suceava și Bacău, trei percheziții domiciliare. Au fost identificate bijuterii și un telefon mobil, posibil să fi fost sustrase din locuința persoanei vătămate, dar și alte mijloace de probă”.

Cel suspectat de crimă a fost depistat într-o fermă din Suceava, unde se ascundea. Individul a fost arestat preventiv pentru omor calificat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult