Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vântul puternic a creat probleme în mai multe zone din țară. O macara s-a prăbușit în Mamaia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vântul puternic și ploile torențiale de marți seară au creat probleme în multe zone din ţară.

În municipiul Iași, s-a desprins tencuiala de pe un bloc cu nouă etaje, care a distrus o mașină și a avariat și altele.

Vântul a făcut prăpăd marți și în București, unde a pus la pământ acoperișuri și a rupt copaci, care au căzut peste mașinile parcate.

Pompierii au intervenit la peste 60 de cazuri.

La malul mării, vântul a doborât o macara de peste 100 de metri înălțime, în stațiunea Mamaia

O maşină a fost distrusă, iar o alta a fost puţin avariată de bucăţile de tencuială, desprinse de la etajul șase al unui bloc turn din cartierul Alexandru cel Bun din Iaşi.

Șoferul mașinii avariate: „Toată cupola e spartă. Doar am vorbit de atâtea ori la asociaţia de proprietari, să repare balcoanele, doar au mai căzut, nu e prima oară când tot cade”.

Locatar la balcon: „Ferească Dumnezeu, tencuiala a mai căzut şi altă dată, tencuiala e de vină, e veche, nisip, cu oleacă de ciment, cu plafon plouat, se duce”.

Zona a fost delimitata de poliţiştii locali, iar pompierii au securizat spaţiul din jurul blocului şi au decopertat balconul de pe care se desprindeau bucăţi de tencuială. În judeţul Iaşi a plouat toată noaptea.

Vântul a făcut prăpăd şi în București, unde a pus la pământ acoperișuri și a rupt copaci, care au căzut peste mașinile parcate.

Vântul bătea cu 27 de km/h în centrul Bucureştiului, suficient cât să pună la pământ un copac care era putrezit pe interior. La marginea Bucureştiului, rafalele de vânt au fost şi mai puternice, atingând 60 de km/h.

Din păcate, peste 20 de autoturisme au fost avariate, spre disperarea proprietarilor.

Păgubit: „Acum o lună de zile, de Paşte, au venit, au mai toaletat puţin. Pe ăsta deloc, deloc. Am şi zis, taie-l mai puţin şi pe ăst,a că e putred: Nu, că nu e în plan”. Reporter: „Sunteţi singurul proprietar avariat?” Păgubit: „Nu, mai sunt unul, doi, trei, nu ştiu băiatul ăsta”.

Viorica Dima, meteorolog: „Intensificările de vânt au fost prezente local şi temporar în toate zonele ţării. Pentru zona Capitalei, rafalele cele mai puternice până în acest moment au atins 65 km/oră”.

Circulaţia troleelor a fost oprită pe strada Vatra Luminoasă, după ce un copac a fost rupt de vânt şi a avariat liniile electrice. Ulterior, angajaţii companiei de iluminat public au încercat să remedieze stricăciunile.

Intervenitiile pompierilor s-au înmulţit când rafalele s-au intensificat spre seară.

Și pe litoral au fost probleme. Vântul care a atins 70 de km pe oră a pus la pământ o macara de peste 100 de metri înălţime din staţiunea Mamaia. Din fericire, în momentul incidentului, în cabina utilajului nu era niciun angajat.

Martor: „Din cauza vântului foarte puternic care bate de dimineaţă, am văzut de la hotel că macaraua are un joc, nu mi-am închipuit că o să cadă, norocul a fost că nu era nimeni în zonă”.

Codul galben de vânt puternic şi ploi a fost valabil în toată ţara marți seară. În zonele montane, rafalele au atins chiar şi 120 kilometri pe oră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult