Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vaccinul Novavax, aprobat în SUA. De ce este diferit față de restul serurilor anti-COVID

Vaccinul Novavax a fost aprobat miercuri pentru utilizare în SUA, la câteva luni după ce a primit autorizația și în Uniunea Europeană. Vaccinul Novavax este destinat adulților cu vârsta peste 18 ani, împotriva COVID-19.

Vaccinul produs de compania americană cu același nume este deja disponibil în alte câteva zeci de ţări, relatează AFP, agenție preluată de Agerpres. Acesta oferă o opţiune suplimentară de vaccinare în SUA, în speranţa de a-i convinge pe cei reticenţi, arată sursa citată.

În Statele Unite erau autorizate doar trei vaccinuri anti-Covid: cele cu ARN mesager de la Pfizer şi Moderna şi cel de la Johnson &Johnson. Dar accesul la acesta din urmă a fost limitat din cauza riscului crescut de tromboze grave. Acum, și Novavax a primit aprobarea FDA pe piața din SUA.

Autorizarea de urgenţă a vaccinului Novavax „le va oferi adulţilor americani care nu au făcut încă un vaccin împotriva COVID-19 o altă opţiune", a afirmat directorul FDA Robert Califf, potrivit unui comunicat.

Administrat în două doze la trei săptămâni, vaccinul Novavax foloseşte o tehnică mai clasică decât ARN-ul mesager, care a fost ţinta multor teorii ale conspiraţiei.

Citește și
Novavax, cel mai nou vaccin aprobat de UE, este relizat din celule de molie și scoarță de copac. Testat de o româncă
Novavax, cel mai nou vaccin aprobat de UE, este realizat din celule de molie și scoarță de copac. Testat de o româncă

Vaccinul Novavax conţine o componentă a virusului care declanşează un răspuns imunitar, similar celui al vaccinurilor împotriva tusei convulsive, meningitei meningococice şi hepatitei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult