Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ungaria își închide frontierele pentru cetățenii străini de la 1 septembrie. Reacția MAE din România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea cazurilor de Covid-19, iar ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină.

Potrivit şefului de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de Reuters, de la 1 septembrie străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare.

În ceea ce priveşte cetăţenii ungari care se întorc din străinătate, Gergely Gulyas a spus că ei vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la COVID-19.

Şeful de cabinet al lui Orban a mai spus că aceste reguli pentru combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi în vigoare cel puţin o lună.

MAE: Au fost solicitate clarificări cu privire la impactul asupra românilor  

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că a solicitat, prin Ambasada României la Budapesta, clarificări cu privire la noile măsuri adoptate de Guvernul Ungariei pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 şi la impactul acestora asupra cetăţenilor români.

Citește și
Scandal pe aeroportul Otopeni: 100 de români nu au fost lăsați să intre în țară timp de mai multe ore
Scandal pe aeroportul Otopeni: Ce au aflat peste 100 de români când au revenit în țară

"Pe fondul informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la unele decizii ale Guvernului Ungariei cu privire la adoptarea de noi măsuri pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează ca au fost deja solicitate, prin Ambasada României la Budapesta, clarificări cu privire la conţinutul deciziilor amintite şi impactul acestora asupra cetăţenilor români care călătoresc în Ungaria şi respectiv prin Ungaria, ca stat de tranzit, către alte state europene, precum şi în privinţa cetăţenilor români, lucrători transfrontalieri", precizează MAE.

În egală măsură, a fost transmisă şi solicitarea ca autorităţile române să fie informate cât mai rapid asupra modului de implementare a deciziilor respective, adaugă MAE.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult