Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Undă verde ordonanței prin care Guvernul a eliminat tichetele de vacanță și călătoriile cu trenul pentru studenți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat pe 2021, iar senatorii au dat undă verde Ordonanței de Urgență prin care Guvernul a eliminat tichetele de vacanță pentru angajați și călătoriile gratuite cu trenul pentru studenți.

Explicația: bugetul pe anul acesta nu suportă alte cheltuieli. Opoziția a încercat, în plenul Senatului, să păstreze o parte din beneficii.

Nemulțumiți că Guvernul a tăiat voucherele de vacanță și călătoriile gratuite pentru studenți, social-democrații au încercat să modifice, la Senat, ordonanța supranumită a "austerității".

Liliana Sbîrnea, senator PSD: "Spuneau unii de ce să le dăm gratuitate dacă ei înainte n-au avut. Oameni buni, dacă noi stăteam la rând pentru un litru de ulei, un pachet de unt, de ce să ne întoarcem la acele vremuri?".

Senatorii puterii au susținut însă decizia Guvernului, care încearcă să nu depășească deficitul bugetar. Studenții ar mai putea avea totuși o șansă.

Citește și
Marcel Ciolacu
Ciolacu, despre parlamentarii PSD care au votat la două mâini: ”A fost un gest reflex”

Situația s-ar putea schimba la Camera Deputaților. Aici, liberalul Florin Roman a anunțat că va depune un amendament prin care studenții să primească 24 de călătorii gratuite. Practic, 12 drumuri dus-întors, atenție, doar între orașul natal și cel în care merg la facultate. Inițial, propunerea era susținută și de șeful PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților: "Eu nu am mai semnat amendamentul".

Reporter: "Este posibil să se schimbe situația acestui amendament la Camera Deputaților?".

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților: "Dacă se va decide la nivelul coaliției așa, atunci da. Deocamdată, este o decizie care a fost luată la nivel guvernamental".

Prin același act normativ, Guvernul a plafonat și pensiile pe anul în curs, deși în septembrie ar fi trebuit să crească. Totodată, a fost eliminat și sporul de Covid din prefecturi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult