Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi urși, uciși de mașinile ce trec pe autostrada Sibiu – Orăştie: „La viața noastră ne gândim”

Your browser doesn't support HTML5 video.

La distanţă de numai două zile, doi urşi care au ajuns pe autostrada ce leagă Sibiul de Orăştie au fost omorâţi de maşini. Gardurile, care trebuiau să ţină sălbăticiunile departe, sunt prea scurte sau lipsesc.

 În zona de pădure, unde s-ar afla mulţi urşi, există un singur tunel prin care pot trece animalele şi niciun indicator care să-i avertizeze pe şoferi.

 Aşa arată gardul care ar trebui să ţină animalele departe de autostrada A 1 Sibiu - Sebeş. Plasa din metal e fie îndoită pe alocuri, fie lipseşte în porţiunile de acces către terenurile agricole.

În aceste condiţii, vineri noapte un urs a fost lovit de o camionetă la ieşirea de pe autostrada spre oraşul Sălişte, iar cel de-al doilea, un pui, a fost omorât luni dimineaţă de o maşină. Şoferii sunt înspăimântaţi de pericolul care îi paşte la fiecare kilometru.

Bărbat: „Se poate întâmpla oricând, e un accident. Am întâlnit faza asta şi în alte ţări în afară, doar că trebuie puse panouri de avertizare, ceea ce nu am văzut la noi."

Citește și
urs mures
Localnicii din Mureș, terorizați de un urs: "S-a obişnuit cu carnea și cu sângele"

Bărbat: „Să dai cu maşina peste un urs, e posibil. La viaţa noastră trebuie să ne gândim. Asta e." Cei de la Protecţia Animalelor spun că de la început proiectanţii ar fi trebuit să se gândească la animalele din pădure. La distanţă de câţiva kilometri de locul în care s-au produs accidentele, există un singur tunel prin care sălbăticiunile ar putea traversa şoseaua de mare viteză.

Andreea Rosseti, reprezentant asociaţie pentru protecţia animalelor: „Dacă tot am făcut autostrada printr-o pădure, atunci fă treceri pe deasupra şi pe dedesupt. Dacă ieşiţi din ţară, o să vedeţi treceri de genul ăsta, în care animalele sunt atât de bine invezite trecerile, încât animalele nu văd farurile."

Cei de la drumuri promit că vor instala indicatoare.

Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov: „Singura măsură pe care o putem lua este montarea unor indicatoare cu „atenţie, animale sălbatice!"

Codruța Bucșa, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Sibiu: „Pentru a fi evitate, e nevoie de nişte garduri mai solide şi continue în jurul autostrăzii. Noi putem să facem goană de împingere a acestor animale, dar sunt de eficienţă redusă, după câteva ore, animalele se întorc."

După un accident similar produs anul trecut, un şofer i-a dat în judecată pe cei de la Drumuri, în speranţa că-şi va recupera pagubele. Autorităţile iau în considerare şi suplimentarea cu garduri electrice în porţiunea de pădure unde sunt mulţi urşi În judeţul Sibiu, se estimează că trăiesc aproximativ 1500 de exemplare.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult