Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tânăr cu arsuri severe, transferat de o aeronavă a Forțelor Aeriene Române, la o clinică din Austria

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tânărul cu arsuri severe internat la Iași în urmă cu două zile, a fost preluat, joi dimineață, de o aeronavă a Forțelor Aeriene Române și transportat la o clinică din Austria.  

Pacientul în vârstă de 26 de ani prezintă răni pe mai bine din jumătate de corp, dar și arsuri de căi respiratorii. Medicii români au considerat oportun ca tânărul să fie transferat la o clinică din străinătate. O aeronavă C-27 Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a aterizat, joi dimineață, pe Aeroportul Internațional din Iași, de unde l-a preluat pe tânărul de 26 de ani. Pacientul a fost internat marți noapte în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. Încă de atunci, starea sa era deosebit de gravă, spun medicii. Avea arsuri pe mare parte din corp, inclusiv arsuri de căi aeriene. De aceea, a fost monitorizat în permanență în ATI, intubat și ventilat mecanic.

Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași: „Arsura fiind foarte gravă, a determinat solicitarea transportului internațional la un spital din Austria. A fost predat echipei aeronavei, sperăm că sunt șanse de supraviețuire. Colegii au considerat că gravitatea acestei arsuri la un pacient de 26 de ani impune transferul internațional și că, pentru pacient, sunt șanse mai mari sunt în Austria.”

Elena Troia, purtător de cuvânt Aeroport Iași: „Aeronava Spartan a Forțelor Armate Române a aterizat pe pista de la Iași pentru preluarea unui pacient cu arsuri grave, astfel de misiuni au loc frecvent pe aeroportul Iași, întrucât deținem infrastructura necesară care permite aterizarea și decolarea în cond de maximă siguranță a aeronavelor speciale de mare tonaj.”

Tânărul pacient s-a întors, marți, din Austria. Noaptea, din cauza unor scăpări de gaze, butelia care se afla în camera în care dormea a explodat, iar în scurt timp, toată casa a luat foc. Rudele băiatului, care sunt stabilite în Austria, speră acum într-o minune.

Citește și
incendiu oi mures
Sute de oi și miei au ars într-un incendiu în Mureș

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult