Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un sat din Vrancea riscă să fie ras de pe faţa pământului din cauza alunecărilor de teren

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dramă pentruaâ zeci de oameni din Vrancea. Familiile sunt la un pas de a rămâne pe drumuri, din cauza alunecărilor de teren.

Dealurile au luat-o la vale, în comuna Chiojdeni, iar pereţii caselor au început să crape. Riscurile sunt mari, drept urmare 5 familii au primit ordin de evacuare. Oamenii nu au însă unde să meargă şi au rămas în locuinţe, dar fiecare zgomot îi face să tresară.

"Din cauza alunecărilor de teren, terenul are tendinţa să ne dărâme casa total, casa este înclinată. Ne-a crăpat fundaţia,ne-a plecat casa. Deocamdată nu ştim ce o să facem pentru că nu avem alternative să plecăm, alta locuinţa nu avem”, spune un localnic.

La câţiva kilometri distanţă, un întreg versant s-a rupt şi mii de metri cubi de pământ au blocat albia râului Râmnicu Sărat.

"Am auzit o bubuitură, un zgomot foarte puternic, râpa de sus a fugit tocmai acolo, s-a împreunat cu celălalt mal şi acum apa nu mai are unde să se ducă."

Citește și
Alunecare de teren Bistrita
Alunecare de teren în apropierea unui drum județean din Bistrița

Noua gospodării, în care trăiesc 60 de suflete, sunt acum în pericol. Echipele de la Serviciul de gospodărire a apelor intervin cu utilaje şi încearcă să deblocheze albia.

Cătălin Popescu - director SGA Vrancea: "Noi intervenim cu un excavator cu braţ lung care se chinuie acum să urce pe versantul aflat în mişcare pe partea dreaptă ca să ajungă cât de cât în zona unde putem intervene ca să mărim secţiunea de scurgere."

În ultimele săptămâni, topirea bruscă a zăpezii a provocat alunecări de teren şi inundaţii în mai multe judeţe din ţară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult