Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un record al ultimilor ani. Câți credincioși s-au închinat la moaştele Sf. Parascheva

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de mii de credincioși au venit și duminică să se roage la moaștele Sfintei Parascheva, în a treia zi de pelerinaj în capitala Moldovei.

Aproximativ 78.000 de credincioşi din ţară şi străinătate s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva în baldachinul special amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, iar reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că este un record al ultimilor ani.

Deși au stat ore întregi în picioare, mulți vor rămâne și peste noapte la Iași, ca să prindă loc la marea slujbă de mâine, când este sărbătoarea Sfintei Parascheva.

Coada la moaștele Sfintei Parascheva a depășit duminică trei kilometri și este în creștere, pentru că vin tot mai mulți oameni.

Reporter: „Cât ai stat la rând?”

Citește și
Reacția lui Mustafa, un musulman venit la moaștele Sf Parascheva, la Iași
Un musulman a venit la moaștele Sf. Parascheva, la Iași. Reacția lui Mustafa

Fată: „16 ore. Am rezistat, chiar dacă uneori era mai greu. Pentru bunici, să îi am mai aproape cât mai mult, pentru sănătate, ajutor și mult succes la școală.”

Peste o sută de tineri au renunțat la zilele libere și au venit să facă voluntariat la Catedrala Mitropolitană. Le împart pelerinilor hrană și au grijă de ei. Raluca are doar 11 ani și vrea să ajute.

Raluca, voluntar: „Îmi place să ajut oamenii și mi se pare un loc special.”

Andreea, voluntar: „Este foarte impresionat. Niciodată nu am văzut atâta lume într-un singur loc. Oamenii sunt foarte amabili și recunoscători.”

Florentina, voluntar: „Sfânta mi-a fost de ajutor în acest an la facultate, în orice activitate mă ajută. Doar un „Sfântă ajută-mă” și a fost prezentă.”

Până acum s-au închinat la racla Cuvioasei Parascheva aproape o sută de mii de oameni, iar la rând așteaptă peste 45 de mii de pelerini.

Dosoftei Șcheiul, preot Mitropolia Moldovei și Bucovinei: „Faptul că de la an la an sunt mai mulți pelerini este o bucurie. Că nu vin că nu au ce face acasă. Vin ca sfinții să le împlinească cererea.”

Sâmbătă seară, peste 25 de mii de credincioși au mers împreună pe Calea Sfinților.

Racla cu Moaștele Cuvioasei Parascheva a fost purtată de preoți pe străzile Iașiului.

Reporter: „Cum vi se pare această seară?”

Femeie: „Minunată. Ca în Rai.”

Tânăr: „Lumea caută câte ceva și cred că fiecare găsește cu ajutorul lui Dumnezeu.”

Cei mai mulți pelerini vor rămâne și peste noapte la Iași. Luni este Ziua Cuvioasei Parascheva, zi de hram și mare sărbătoare pentru întreaga suflare ortodoxă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult