Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un muncitor din Egipt rămas fără bani a incendiat o casă de schimb valutar din Ploiești, în decembrie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bilet de ameninţare tradus pe internet l-a dat de gol pe autorul unui jaf din Ploieşti.

 

Acesta, un egiptean, a intrat într-o casă de schimb valutar cu câteva zile înainte de Crăciun. Ca să le determine pe angajate să-i dea banii, le-a întins un mesaj scris de mân[ cu multe greşeli. Poliţiştii şi-au dat seama că nu este român şi l-au prins în scurt timp.

Anchetata a scos la iveală faptul că omul era disperat. A venit să muncească cinstit aici, însă a rămas pe drumuri.

 

Pe 22 decembrie, un jaf produs la o casă de schimb punea pe jar poliţia din Ploieşti. Atacatorul a stropit cu benzina angajatele unei case de schimb şi le-a dat un un bilet de ameninţare ce se vedea de departe că era tradus cu ajutorul unei aplicaţii.

Alexandru Rizea, comisar-șef la Poliţia Ploieşti: „Solicitarea iniţială a acestuia a fost printr-un bileţel olograf, ulterior solicitând şi verbal prin cuvinte simple remiterea sumelor de bani. Motivul, adică ce reiese din datele de anchetă, motivul pentru care a săvârşit fapta, sunt de natură pecuniară”.

Citește și
politia
O casă de schimb valutar din Brașov a fost prădată. Tâlharul a plecat cu toate încasările

Individul s-a oprit întâi la o benzinărie pentru a umple un bidon cu combustibil. Camerele de supraveghere au surprins momentul. Câteva minute mai târziu a dat atacul. Angajată la casa de schimb: „A turnat pe geam, adică a turnat mult prin sertare şi la mine şi la colega şi pe sub uşa, de colo-colo, ca să facă o perdea şi a scos o brichetă şi a dat foc, nici două minute nu a durat. Norocul nostru că s-a deschis cu cartela magnetică şi am ieşit afară, am ieşit prin foc. Era o doamnă în faţă care ne-a ţinut uşa, ca a auzit că am ţipat şi ne-a luat foc părul, am ieşit prin foc”. Iuliana Mihoc, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti: „Una din cele două femei a suferit arsuri la nivelul mâinii stângi, necesitând pentru vindecare un număr de 14, 15 zile de îngrijiri medicale”.

Raafat Mahmoud Elsaid Ayya este unul dintre ei 45 de egipteni şi tunisieni care în luna aprilie a anului trecut au protestat la Sibiu, pentru că firma de construcţii la care lucrau le-a suspendat contractele şi nu le-ar fi dat ultimele salarii. Oamenii erau hrăniţi de Crucea Roşie. Raafat Mahmoud Elsaid Ayya, muncitor: „Familia mea din Egipt nu are niciun ban. De trei luni de zile stau fară niciun ban. Am fost la biroul de emigrări, la ambasadă, nu pot să ne ajute cu nimic legat de acest contract de muncă. Nu ne poate ajuta nimeni, am nevoie de salariul meu, de permisul de muncă, am plătit mulți bani”.

Muncitorii au povestit atunci că au plătit mii de euro comisioane ca să obţină un loc de muncă în România. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru tentativa de tâlhărie şi distrugere.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult