Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un italian beat a încercat să pătrundă în noaptea de Revelion în Muzeul „Colecțiilor de Artă” din Capitală

Your browser doesn't support HTML5 video.

La o săptămână după ce un cetaţean irlandez a intrat băut şi drogat în Palatul Parlamentului, iată că, în noaptea de Revelion, un italian din Napoli a încercat să intre în Muzeul Colecţiilor de Artă din Capitală.

Tânărul de 26 de ani a vrut să sară gardul din fier forjat, dar a fost oprit de jandarmul care asigura paza clădirii şi imobilizat cu spray-ul lacrimogen. La audieri a spus că a confundat muzeul cu un restaurant de pe Calea Victoriei.

Incidentul s-a petrecut la ora două în noaptea de Revelion. Italianul, născut în Napoli, era băut cand a încercat să intre în muzeul de pe Calea Victoriei din Capitală.

Jandarmul care asigura paza clădirii a intervenit prompt. Prima dată l-a dat jos de pe gard, apoi a chemat întăriri, iar în cele din urmă individul a fost amendat.

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei: „Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei conform prevederilor articolului 2, punctul 13 din legea 61 din 1991”.

Citește și
palatul parlamentului
Turistul irlandez care a intrat prin efracție în Casa Poporului, cercetat în libertate. Era băut și drogat. Ce pedeapsă riscă

Până la sosirea echipajului, jandarmul de la muzeu a folosit spray-ul lacrimogen ca să îl imobilizeze pe italianul care nu a răspuns inițial la somaţii. Și nu părea dornic sa coboare de pe gard. Bărbatul petrecuse într-un restaurant aflat chiar lângă instituţia de cultură.

El le-ar fi spus jandarmilor care au intervenit în această misiune că a încurcat restaurantul cu muzeul aflat la doar câţiva metri distanţă.

Contactaţi de Știrile PROTV, reprezentanţii muzeului au confirmat incidentul şi au transmis că patrimoniul instituţiei nu a fost afectat.

În muzeu sunt expuse lucrări din zeci de colecții: tablouri de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu sau Nicolae Tonitza, dar şi mobilier francez, covoare orientale și icoane populare din Transilvania.

Pe de altă parte, irlandezul care de Crăciun a pătruns drogat şi băut în Palatul Parlementului, crezând că e la hotel, este cercetat în libertate pentru distrugere şi violare a sediului profesional.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult