Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un fost militar nepalez, cu ambele picioare amputate, a urcat pe Everest: „A fost incredibil”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nu există limite pentru cineva care își dorește cu adevărat să reușească. Este și cazul unui fost militar, rămas fără ambele picioare, în Afganistan.  

A devenit prima persoană care urcă pe Everest fără picioare. Expediția a fost dramatică, însă bărbatul a reușit să o ducă la capăt cu succes.

El este Hari, un nepalez care a luptat în armata britanică, într-un regiment de Gurkha. Și-a pierdut ambele picioare în Afghanistan, în 2010, când a călcat pe un dispozitiv exploziv improvizat. În anii ce au urmat, a încercat să facă totul pentru a demonstra că viața merită oricum traită. Unul dintre visele lui a fost să urce pe Everest.

Hari Budha Magar, fost Gurkha și alpinist dublu amputat: „Sunt foarte entuziasmat, am așteptat aici vreme de două săptămâni și, în sfârșit, vom urca. Sunt și puțin agitat, bineînțeles, dar cred că e ceva normal pentru un om”.

În timp ce își croia drum cu ajutorul protezelor și sprijinit de prieteni, a rămas fără oxigen la un moment dat. Apoi a dat piept cu vremea rea.

Citește și
Everest
Un pianist din Oradea a susținut un concert pe muntele Everest

A ajuns în vârful Everestului la amiază, din cauza ritmului mai lent. De obicei, temerarii încearcă să-l atingă dimineața, pentru că, în cursul zilei vremea se înrăutățeste.

Hari Budha Magar, fost Gurkha și alpinist dublu amputat: „Cum m-am simțit să stau pe acoperișul lumii? A fost incredibil. Am avut o furtună de zăpadă, așa că nu am putut să stau mai mult și să mă bucur de panorama frumoasă”.

Întors în capitala nepaleză Kathmandu, Hari a fost întâmpinat de o mulțime de oameni veniți să-l salute, inclusiv de ministrul Turismului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult