Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A fost prins deținutul evadat de la spitalul din Craiova. A coborât pe cearșafuri și s-a ascuns în canal

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile din Dolj au fost în alertă, vineri. Un deținut condamnat pentru omor a evadat din spitalul judetean Craiova, chiar de sub nasul gardienilor de la închisoare, care îl păzeau. Bărbatul a fost prins după câteva ore.

UPDATE: Polițiștii l-au prins pe bărbatul evadat din spital. Acesta se ascunsese întrun canal aflat zona unității spitalicești.

''Vă informăm că deţinutul care, în dimineaţa acestei zile, a părăsit salonul spitalului din reţeaua sanitară publică în care se afla internat a fost identificat şi capturat, în jurul orei 12,45, într-un canal aflat zona unităţii spitaliceşti, de către o echipă mixtă alcătuită din poliţişti de penitenciare din cadrul Penitenciarului Craiova-Pelendava şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj'', a informat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

 

 

Citește și
Inchisoare
Deţinut din Penitenciarul Galaţi, bătut crunt de un coleg de celulă. A fost dus de urgență la spital

În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

De asemenea, pentru persoana privată de libertate, se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale.

---

Ar fi folosit un cersaf, ca să coboare pe geam. Vineri la amiază, mai multe filtre acoperă șoselele din județ.

Bărbatul căutat acum peste tot se numeşte Soreanu Ion. Are 53 de ani şi a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru omor, peadeapsă executată în regim semideschis. A fost adus de gardienii închisorii unde ispăşea condamnarea la spitalul de urgenţă Craiova, acum 5 zile.

Deţinutul era tratat pentru afecţiuni cronice şi stătea singur în salon. Pe hol, îl păzeau gardienii de la închisoare. Dimineaţa, cadrele medicale au constat că părăsise încăperea pe geam, după ce a improvizat dintr-un cearceaf, o frânghie, pe care a coborât. Purta, în momdentul dispariției, o bluză de culoare gri şi pantaloni negri.

Au fost alertate imediat toate autorităţile, inclusiv poliţia de frontieră. Vineri la amiază, mai multe filtre împânzesc județul.

Penitenciarul a precizat că deţinutul a fost internat de mai multe ori până acum, din cauza bolii de care suferă, dar nu a avut niciodată încercări de evadare.

Pentru orice informaţie cu privire la deţinut poate fi apelat numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Craiova-Pelendava, la numărul de telefon: (0251) 422.326 / 522.274

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult