Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un depozit cu mase plastice a fost cuprins de flăcări, în București. 18 echipaje de pompieri au intervenit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nori de fum toxic s-au ridicat, duminică seară, lângă București, după ce un depozit plin cu mase plastice a fost cuprins de flăcări.

18 echipaje de pompieri s-au luptat cu flăcările, care au mistuit totul pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați. La câteva zeci de metri, într-o hală, erau cazați angajați ai fabricii, care au fost evacuați preventiv. Nimeni nu a fost rănit.

Alarma s-a dat după ora 21, când paznicul fabricii de mase plastice din Pantelimon, județul Ilfov, a observat că depozitul s-a aprins ca o torță.

Paznicul fabricii: „Am văzut că ardea înăuntru, imediat am luat legătura la 112, mi-au dat pompierii pe fir, le-am dat locația, și-au venit repede să rezolve situația”.

18 autospeciale ale pompierilor au intervenit la fața locului. Inițial, salvatorii s-au temut că vâlvătaia va cuprinde inclusiv fabrica, hala în care erau cazați muncitorii și o a treia clădire învecinată. După două ore de intervenție, pericolul a fost îndepartat.

Citește și
casă în flăcări
Trei familii din județul Bacău au rămas fără adăpost după ce casa lor a ars într-un incendiu

Locotenent colonel Petrică Epure, ISU București-Ilfov: „A fost o intervenție foarte dificilă, având în vedere spațiul restrâns de manevră a forțelor de intervenție. Din fericire, am reușit să realizăm alimentarea cu apă, să refulăm continuu și am reușit să limităm propagarea”.

Simona Neculae, prefectul județului Ilfov: „Din analizele peliminare, nu a fost afectat mediul înconjurător”.

Momentan, nu se cunoaște cauza incendiului, însă autoritățile au deschis o anchetă. Traficul în zonă a fost blocat câteva ore.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult