Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un copil de doi ani, din Iași, a ajuns în stare gravă la spital după ce a înghițit mai multe pastile pentru hipertensiune

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un copil de 2 ani dintr-o comună din Iaşi a fost la un pas să își piardă viața, după ce a înghiţit mai multe pastile pentru inimă. Băieţelul era acasă cu părinţii şi cu bunicii, dar medicamentele au fost lăsate, din greşeală, la îndemâna lui.

Acum, cel mic este internat la Toxicologie, iar familia a ajuns în atenția inspectorilor de la Protecția Copilului.

Lăsat nesupravegheat, singur în casă, băieţelul a luat medicamente de pe masă și a înghiţit mai multe pastile. Când mama a intrat în cameră, și-a văzut copilul prăbușit pe podea și a sunat la Ambulanță. Cel mic a fost dus, de urgență, la spitalul din Hârlău.

Dr. Mihaela Iliev, director medical Spitalul Orășenesc Hârlău: „Pastile pentru hipertensiune. În urma ingestiei, starea copilului era, la momentul transferării cu elicopterul SMURD, stabil hemodinamic, dar riscul este foarte mare pentru hipotensiune şi dereglări cardiace."

Medicii de la Hârlău au decis să îl transfere pe copil la Spitalul de Pediatrie "Sf Maria" din Iaşi.

Citește și
lac inghetat uk
Al patrulea băiat a murit după ce a căzut în Lacul îngheţat Solihull din Anglia.

Dr. Alina Belu, manager Spitalul de Pediatrie Sf Maria Iaşi: „E pe compartimentul de Toxicologie, stabil hemodinamic, sperăm cu evoluţie favorabilă. Medicii din cadrul spitalului nostru trag un semnal de alarmă către părinţi, să fim cu ochii în patru, vigilență maximă, pentru că un moment de neatenţie poate duce la o stare gravă a pacientului.”

O anchetă socială a fost deschisă în comuna Deleni, în familia celui mic. Mihai Lungu, șef birou Direcția de Asistență Socială: „Familia nu este în evidenţele primăriei comunei Deleni, ca o familie cu probleme, sau care să fie sub observaţia noastră.”

Părinții susțin că a fost vorba de un incident nefericit, dar, chiar și așa, cazul a ajuns în atenția inspectorilor de la Protecția Copilului din Iași.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași: „Vom face şi noi propria noastră evaluare.”

Familia mai are în grijă un copil.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult