Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un colonel rus a recunoscut în direct la TV Rusia1 că armata nu are șanse împotriva ucrainenilor echipați la standarde NATO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mitul mobilizării generale a rușilor pentru războiul din Ucraina nu are nicio bază, pentru că armata rusă a rămas fără arme, iar cele pe care le mai are sunt depășite și nu pot face față armamentului modern de tip NATO folosit de ucraineni.

O recunoaște răspicat colonelul rus Mihail Hodarionok, la televiziunea rusă de propagandă.

Armata rusă nu poate face față armamentului modern trimis de țările vestice în Ucraina, și vor trece multe luni până când vor ieși din fabrici avioane, nave ori blindate care să fie trimise pe front.

Despre o mobilizare generală în Rusia, nici nu poate fi vorba, a declarat colonelul în retragere Mihail Hodarionok, pe unul dintre cele mai incisive posturi TV de propagandă, Rusia 1. Toți ceilalți invitați în emisiune au rămas înmărmuriți de curajul militarului, potrivit înregistrării emisiunii, care a devenit virală pe Twitter.

Echipamentul militar al Rusiei este complet învechit și într-o stare jalnică, a spus colonelul Hodarionok, vorbind despre zvonurile că Putin ar ordona mobilizarea generală.

Citește și
serghei soigu, rusia
Ministrul rus al Apărării ameninţă că Rusia va considera transporturile NATO care livrează arme Ucrainei drept ”ţinte”

„Să ne imaginăm că bat tobele, că începe fanfara să cânte, și e declarată mobilizarea generală. Presupunând că începe mobilizarea, cât de repede am putea avea primul regiment de avioane de luptă? Am reuși, probabil, până la Anul Nou.

Nu avem rezerve, nu avem avioane, și nici piloți. Așa că mobilizarea n-ar fi de mare ajutor. Dacă am ordona în seara asta construirea de vase noi de luptă, cât de repede l-am avea pe primul? În doi ani!

Asta e treaba cu mobilizarea.

Dacă am stabili ca țintă formarea unei noi divizii de tancuri, în cât timp ar fi gata?

Aș spune că ne-ar lua cel puțin 90 de zile. Să trimiți (pe front) militari cu armament de pe vremuri într-un război din secolul 21, ca să lupte împotriva armamentului de standard NATO, nu ar fi un lucru înțelept. Bineînțeles, trebuie să acoperim pierderile în termeni de personal, armament și echipamente, dar asta ar trebui să se facă prin companii industriale care produc echipamente moderne, avansate.

Mobilizarea nu ar rezolva aceste probleme” a recunoscut colonelul rus.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult