Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat care a pretins că este medic de familie, reţinut. A consultat 15 persoane, inclusiv un copil de un an

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat de 36 de ani care s-a dat drept medic de familie, fără a avea pregătire de specialitate, este acum cercetat de procurori.

Chiar doctorul din localitatea Nocrich, județul Sibiu, care era prieten cu el, l-a rugat să-i țină locul. Medicul spune acum că nu se aștepta ca omul să-și ia rolul în serios, să consulte pacienți și să prescrie tratamente.

 

Doctorul din comuna Nocrich nu s-a putut prezenta la cabinet în data de 5 iulie

 

În locul său, oamenii au fost consultați de un bărbat de 36 de ani, care s-a prezentat drept medic. Tânărul a vazut 15 pacienți, printre care și un copil de un an si trei luni, cu temperatură. Individul a folosit parafa medicului titular pentru a elibera rețete și trimiteri și a intrat în sistemul informatic al asigurărilor de sănătate.

Medic: „Eu nu am apelat inițial să meargă el să mă înlocuiască pe mine, să-și ia atribuțiile de medic. Înțelegeți. Doar că asistenta mea fiind și ea nouă, nu se descurca. Eu l-am trimis acolo să nu se întâmple ceva, să supravegheze cumva.”

Citește și
ddb
„Doctor de bine”. Cum ne putem feri şi cum ne putem recupera dacă ne-am accidentat pe pârtie

 

Localnicii nu au bănuit nimic în acea zi. Acum sunt uluiți de înșelătorie

 

Localnică: „Nu este bine pentru nimeni. Dar asta e. Bine că nu ni s-a întâmplat nouă, familiei.”

Localnică: „Omul când merge la medic își pune toate speranțele că îl ajută, te duci că ai o problemă. Și să-ți dea un diagnostic greșit și un tartament greșit, mai ales unui copil este un lucru foarte rău.”

Localnică: „Dacă nu știi, normal că te consultă, îți dă medicamente, tu știi că el e medic.”

Faptele presupusului medic au ajuns recent în atenția procurorilor, iar bărbatul este acum cercetat sub control judiciar pentru exercitarea fără drept a unei profesii, înșelăciune, fals în înscrisuri și acces ilegal într-un sistem informatic.

Riscă până la 7 ani de închisoare. Nici adevăratul medic nu scapă basma curată: va suporta consecințele pentru că i-a dat cuiva parafa.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult