Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a fost atacat de o ursoaică la o partidă de vânătoare, în Mureș. „L-a lăsat întins lat la pământ”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incident grav, sâmbătă, la o partidă de vânătoare, în Mureș. Un bărbat a fost rănit de o ursoaică speriată, probabil de zgomotele gonacilor care urmăreau de fapt vulpi și mistreți.  

Animalul l-a tras pe pădurar într-un tufiși l-a rănit la față și brațe. Colegii lui au auzit lătratul câinilor și i-au sărit imediat în ajutor, moment în care au fost atacați și ei. Oamenii au tras mai multe focuri de avertisment, iar sălbăticiunea a dispărut în pădure.

Incidentul s-a petrecut în apropierea localității Țopa, la câțiva kilometri de Sighișoara. Bărbatul de 39 de ani, paznic de vânătoare, a ieșit cu mai mulți colegi la o goană de mistreți și vulpi. Era o acțiune autorizată.

Într-o zonă cu lăstăriș, agentul silvic a fost atacat, brusc, de ursoaică. Animalul l-a tras într-un tufiș, iar colegii lui l-au găsit plin de sânge și cu răni la față și brațe.

Martor: „L-a rupt ursul. Pe aici, la umăr, l-a mușcat!"

Citește și
Urs Colorado
Curiozitatea dulce a unui urs a dus la distrugerea totală a unei mașini în Colorado

Omul, dar și mai mulți câini de vânătoare, au încercat să lupte cu ursoaica speriată, dar și animalele au fost rănite.

Ioan Mureșan, martor: „Am auzit că latră câinii foarte tare, am auzit cum mormăia ursul. Vânătorul venea de sus, ursul a ieșit în fața lui, după aia a venit pe noi să ne atace. Câinii sunt răniți, unul este mort. Ce să faci în fața ursului?"

Specialiștii spun că, de fapt, ursoaica a fost speriată de zgomotul făcut de gonaci și de câini.

Nicolae Cizmaș, director asociație de vânătoare: „Cel mai probabil o ursoaică care posibil să aibă bârlogul și puii în acel loc, pentru că altfel nu se explică faptul că a atacat așa, imprevizibil, fără să fie deranjată. L-a lăsat întins lat la pământ”.

Vânătorii au tras mai multe focuri de avertisment și au chemat imediat ajutoare. Paznicul a fost transportat cu un elicopter SMURD la spital.

Nicolae Sovrea, primarul localității Țopa: „I-a atacat direct  umerii, mușchii de la umeri și o zgârietură profundă la față. Norocul paznicului de vânătoare a fost că au intervenit și câinii”.

Nu este clar, deocamdată, dacă ursoaica are bârlogul în zonă. Localnicii spun că au mai văzut, de curând, un exemplar cu pui.

Localnică: „Pe dig vin, aici, la Târnavă este o ursoaică cu doi pui."

Bărbatul de 39 de ani a fost transferat la secția de chirurgie plastică a Spitalului Județean din Târgu Mureș.

Constantin Sapatoru, medic primar SMURD: „Multiple plăgi mușcate contuze, în special la nivelul feței. S-au făcut investigațiile necesare pentru a exclude leziuni care să-i pună viața în pericol. Sunt mai multe plăgi dispuse pe tot corpul."

Autoritățile locale vor monitoriza acum animalul și împreună cu cei de la asociația de vânătoare vor încerca să-l tranchilizeze și să-l mute în altă zonă. Deocamdată, însă, trebuie să-l identifice și să afle dacă este vorba despre o femelă cu pui. În acest caz, strategia de relocare va fi mai complicată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult