Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă cu bombă falsă pe Otopeni. Un avion Wizz Air a aterizat de urgență

Your browser doesn't support HTML5 video.

O alertă de securitate a fost declanşată joi după-amiază pe aeroportul Otopeni. Un avion Wizz Air care zbura din Georgia spre Polonia a aterizat de urgență.

Alarma s-a dat în zbor, după ce o femeie a sunat în Georgia și a anunțat că la bord s-ar afla o bombă. Aparatul a fost izolat pe o platformă a aeroportului, iar cei 173 de pasageri au fost evacuaţi.

Alarma s-a dovedit a fi falsă.

Turn de control: ”Wizz Air 1567, va fi suficient pentru aterizare?”

Echipaj: ”Da, este suficient, acceptăm.”

Avionul de pe ruta Kutaisi, Georgia, care zbura spre Varşovia, Polonia a aterizat pe aeroportul din Otopeni la ora 16:20. Pilotul primise alarma în timpul zborului.

Compania WizzAir a confirmat că o femeie a sunat pe aeroportul georgian şi a anunţat că aeronava ar urma să explodeze în aer.

Citește și
aterizare avion
Momentul în care un avion a aterizat de urgență pe o autostradă din SUA

Foto: Ruta zborului Wizz Air 1567

Comunicat Wizz Air: "A fost redirecţionat la Bucureşti din cauza unui apel suspect care a fost recepţionat de Aeroportul din Kutaisi. Echipajul a acţionat în conformitate cu procedurile de operare, iar aeronava a aterizat fără probleme la Bucureşti."

La ora 16:25, avionul a fost direcţionat pe o poziţie izolată, iar cei 173 de pasageri au fost transportaţi în zona de debarcare a terminalului.

Trimisă în misiune spre aeroport, o autoutilitară cu patru ofiţeri aparținând Brigăzii Antitero a SRI a intrat în coliziune cu un autoturism în zona Străulești.

Foto: Aeroportul Otopeni

Accidentul nu s-a soldat, însă, cu victime. În cele din urmă, alarma s-a dovedit a fi falsă, iar cei 173 de pasageri au plecat spre Varşovia în jurul orei 21:00.

Traficul aerian pe Aeroportul Otopeni nu a fost afectat, fiind doar ușoare întârzieri la Terminalul Sosiri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult