Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un avion cu zeci de pasageri s-a prăbuşit într-un lac. Cel puțin 19 persoane au murit | VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puţin 19 persoane au murit după ce un avion s-a prăbuşit duminică în Lacul Victoria din Tanzania.

Accidentul aviatic s-a petrecut în momentul în care aeronava se pregătea de aterizare pe aeroportul din Bukoba, oraş-port din nord-vestul ţării, au transmis serviciile de salvare şi pompierii, potrivit AFP, citat de Agerpres

„Toţi locuitorii din Tanzania sunt în doliu după cele 19 persoane care şi-au pierdut viaţa” în accident, a declarat prim-ministrul Kassim Majaliwa, potrivit AFP şi Reuters.

Inițial, serviciile de salvare au spus că „există trei morți”.

„Operaţiunele de salvare continuă”, au precizat aceste servicii într-un comunicat publicat după prăbuşirea aparatului de zbor de tip ATR 42-500 al companiei private locale Precision Air care a decolat din Dar es Salaam, capitala economică a Tanzaniei.

Avionul avea 43 de persoane la bord.

Conform serviciilor de urgenţă, aterizarea aeronavei a fost împiedicată de ploile puternice şi de o ceaţă groasă, precizează şi DPA.

Compania de stat Tanzania Broadcasting Corporation (TBC) a precizat că 15 persoane au fost salvate până în prezent. Mass-media locale au relatat că circa 49 de persoane erau înscrise pe lista de pasageri.

Aeronava, care plecase din capitala Dar es Salaam, „s-a prăbușit în Lacul Victoria în această dimineaţă din cauza furtunii şi a ploilor abundente", a relatat TBC.

Înregistrările video şi imaginile care au circulat pe reţelele de socializare au arătat avionul aproape complet scufundat, doar coada sa de culoare verde şi maro fiind vizibilă deasupra liniei apei.

„Am primit cu tristeţe vestea accidentului în care a fost implicat avionul Precision Air. Să fim calmi în acest moment în care salvatorii continuă misiunea de salvare în timp ce ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute", a scris pe Twitter preşedintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan.  

Aeroportul Bukoba se află pe malul lacului Victoria, cel mai mare lac din Africa.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult