Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un an de la moartea Regelui Mihai. Fostul prinţ Nicolae a ajuns primul la slujba de comemorare

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-a scurs un an de când Regele Mihai 1 al României s-a stins din viaţă. Familia regală a participat la parastasul organizat la Curtea de Argeş.

Slujba a fost oficiată în vechea catedrala Episcopală, după care toţi membrii familiei regale s-au rugat la mormântul regelui, care se odihneşte, alături de Regina Ana, în noua catedrala. La ceremonie a fost prezent şi fostul prinţ Nicolae, împreună cu soţia lui.

Fostul prinţ Nicolae a ajuns primul, cu un sfert de oră înainte de începerea slujbei. A coborât din maşină şi a intrat în catedrală, în aplauzele mulţimii, tinundu-şi soţia de mână.

Ceilalţi membri ai familiei regale au ajuns la 10 minute după începerea slujbei. Custodele Coroanei, Alteţa sa regală Margareta şi soţul ei au venit împreună cu principesele Elena, Sofia şi Maria.

Un preot din Vâlcea a adus o colivă specială, pe care o enoriaşa, învăţătoare, a desenat chipul regelui şi tricolorul.

Citește și
1992
"100 de ani în 100 de zile".1992: Anul în care Regele Mihai se întoarce în ţară, iar Michael Jackson are concert în Capitală

Doi americanii, veniţi în vizită, au fost impresionaţi de slujbă.

După slujbă, cei prezenţi au mers la mormântul Regelui Mihai. Fostul prinţ Nicolae a fost înconjurat de mulţimea care i-a urât La mulţi ani de ziua de nume.

Prinţul Nicolae va merge joi, de ziua lui, la spitalul Fundeni, pentru a duce daruri copiilor bolnavi de cancer, internaţi acolo.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult