Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turiștii s-au bucurat de ultimele zile de schi din sezon, la Păltiniș și Voineasa. Au organizat și un spectacol cu lumini

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sezonul de schi a început în forță devreme dar pârtiile au fost întreținute greu pentru că mare parte din iarnă a fost caldă.

 În unele locuri, tunurile de zăpadă nu au funcționat tot timpul iar turiștii au mers din stațiune în stațiune ca să caute pârtii practicabile. Iar acolo unde încă se schiază, iubitorii, sporturilor de iarnă profită de fiecare moment!

La Păltiniș, în Sibiu, la 1.300 de metri altitudine, zăpada este și acum bună pentru schiat.

Turistă: „Este ziua perfectă pentru schi. Nu e nici cald, nu e nici frig, este zăpada perfect potrivită pentru schi.”

Turist: „Cam ultima tură să zic așa, poate să mai meargă încă o săptămână dacă ține timpul cu noi, poate dă o mică zăpadă, dar foarte mult nu cred că o să mai reușim să mai schiem în sezonul ăsta.”

Citește și
vacanta schi
Administratorii de pârtii, gata să prelungească sezonul de schi. S-a așternut un nou strat de zăpadă la munte

Unii încă mai iau lecții de schi.

Fată: „E primul weekend când mai schiez, și vreau să mă bucur de zăpadă! E foarte fain.”

Dar sezonul a fost o provocare pentru administratorii pârtiilor. Nu au ratat nicio noapte friguroasă ca să producă zăpadă artificială, iar costurile au fost considerabile. Peste 30.000 de euro a costat factura de electricitate pentru o lună de funcționare a tunurilor.

Dan Gherman, reprezentant resort schi: „Cea mai mare provocare a fost să avem pârtiile tot timpul acoperite cu un strat de zăpadă consistent. Am verificat toate aplicațile meteo pentru a vedea când sunt temperaturile scăzute încât să putem face noi zăpadă."

Iar dacă vremea va permite, complexul de schi va fi deschis și weekendul următor.

Zăpada rezistă și pe domeniul schiabil Transalpina - Voineasa. Aici încă se schiază pe toate pârtiile, în condiții bune.

A fost organizat și un moment inedit. Iubitorii sporturilor de iarnă și-au pus becuri led pe schiuri și snowboard și au coborât pe pârtie într-un fascinant joc de lumini.

În Poiana Brașov se mai schiază doar în partea superioară a Masivului Postăvaru.

A fost cald în ultima perioadă și dacă vremea se menține așa, acestea sunt probabil ultimele zile de schi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult