Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turistă rănită serios la gleznă, preluată cu elicopterul de la Vârful Retezat. Avea espadrile de pânză

O turistă rănită serios la gleznă a fost preluată de un elicopter din zona Vârfului Retezat, și dusă la Spitalul din Petroșani. Salvamontiștii au spus că femeia purta espadrile de pânză, în condițiile în care pe terenul montan sunt obligatorii bocancii.

Femeia nu se echipase corespunzător pentru un traseu de acest fel, purtând espadrile din pânză, a informat, duminică, Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara, citat de Agerpres.

Operaţiunea de salvare a victimei a avut loc sâmbătă după-amiază şi a durat circa două ore, din cauza zonei accidentate fiind solicitat un elicopter care să preia turista. După ce i-a fost acordat primul ajutor la locul accidentului, femeia a fost preluată cu ajutorul unui salvamontist şi transportată la spital.

„Acţiunea a avut loc pe traseul 'triunghi roşu', cam la 30 de minute sub vârful Retezat. Persoana a suferit un traumatism sever la unul dintre membrele inferioare, fără posibilitatea de deplasare. Echipată necorespunzător - încălţată cu opincuţe de pânză. A fost imobilizată şi transportată la Spitalul din Petroşani", a precizat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor asupra modului de echipare în zona montană, o parte dintre accidente fiind determinate de ţinuta sau încălţămintea necorespunzătoare.

Citește și
salvamont fagaras
Cadavrul unui turist mort în Făgăraș nu poate fi preluat de elicopterul SMURD din cauza legii. Va fi cărat de salvamontiști

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult