Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tudorel Toader își anunță, vineri, la ora 12.00, candidatul preferat pentru șefia DNA

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei patru procurori care vor să îi ia locul Laurei Codruta Kovesi vor afla vineri pe cine propune ministrul Justiţiei la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Rând pe rând, candidaţii au trecut joi prin cabinetul lui Tudorel Toader pentru proba interviului, o discuţie din care ministrul a vrut să îşi dea seama care este mai potrivit pentru a prelua postul rămas vacant după revocarea lui Kovesi.

Marius Iacob, adjunctul Laurei Codruta Kovesi, Florentina Mirică, şefa Secţiei de Combatere a Corupţiei din Justiţie din DNA şi Cristian Lazăr, adjunctul şefului Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul General au ajuns rând pe rând în cabinetul ministrului Juustiţiei, pe uşa din faţă.

Elena Grecu, a patra candidată pentru şefia DNA invitată la interviu a evitat presa şi a vorbit despre planurile ei doar în faţa comisiei conduse de Toader.

Florentina Mirică, procuror: „Corupţia nu s-a diminuat, fenomenul este unul generalizat - de la mica corupţie, începând cu ciocolată de la ghişeu sau pentru înscrierea copilului la grădiniţă, până la marea corupţie - vestitul procent de 10 la sută din valoarea contractelor.” Reporter: „Credeți că ministrul va lua o decizie înţeleaptă?” Florentina Mirică: „Întotdeauna am avut încredere în ministrul Justiției.”

Citește și
tudorel toader
Tudorel Toader, despre interviurile cu candidații la șefia DNA: ”Vom decide astăzi, în comisie”

Candidații sunt convinși că au suficientă experiență, dar și proiecte manageriale cu care să îl convingă pe ministru că pot fi numiți la șefia DNA.

Cristian Lazăr, procuror: „Toţi candidaţii sunt la fel de calificaţi.”

Tudorel Toader a fost asistat în timpul interviurilor de doi secretari de stat şi doi funcţionari din minister, însă decizia o va lua singur.

Ministrul Justiţiei şi-a luat un răgaz de 24 de ore ca să chibzuiască pe cine va propune la şefia DNA. Este, însă, foarte posibil ca Tudorel Toader să nu numească pe niciunul dintre cei patru şi să propună un alt procuror.

Cu alte cuvinte, ministrul Justiţiei poate propune un candidat care nici nu s-a înscris la concurs. Potrivit legilor în vigoare, ultimul cuvânt îl are preşedintele Iohannis, care poate respinge de câte ori crede că e justificat propunerile ministrului.

Tudorel Toader va anunţa decizia vineri, la ora 12.00.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult