Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trafic oprit pe Transalpina din cauza zăpezii. Turiștii, surprinși de vremea rea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este iarnă, în continuare, pe cea mai înaltă șosea din ţară. Pe Transalpina, circulaţia a fost oprită şi marți pentru câteva ore, după ce condiţiile meteo au îngreunat traficul auto.

Şoseaua a fost închisă până la prânz, pentru că drumarii să poată interveni şi să cureţe carosabilul de zăpadă aşternută în timpul nopţii. În plus, pe munte a fost o ceață densă, care a redus foarte mult vizibilitatea.

Pentru a doua zi la rând pe Transalpina nu s-a putut circula în prima parte a zilei. A nins în cursul nopţii, iar temperaturile au coborât câteva grade sub zero. Turiştii au fost nevoiţi să aştepte în staţiunea Rânca reluarea circulaţiei.

Şofer: "Prima zăpadă pe anul ăsta, super".

Turistă: "În vacanţă da, o vacanță de 4 zile". Reporter: "V-a prins zăpadă pe aici?" Turistă: "Da, ne-a prins şi în adidaşi. Cauciucuri de iarnă avem, eram pregătiţi". Reporter. "Aţi apucat să le schimbaţi?" Turistă: "Am venit pregătiţi".

Citește și
Frig în toată țara și zăpezi la munte
Frig în toată țara și zăpezi la munte. Ce au pățit turiștii fără cauciucuri de iarnă

Până când traficul nu a fost redeschis, nici măcar ciobanii care au turmele de oi încă la munte nu au fost lăsaţi să pornească la drum pentru a nu se expune altor pericole.

Cioban: "Vaci, oi, de toate, toţi ciobanii sunt cu ele, i-a prins zăpadă, că nu au avut unde să coboare la vale".

După ce au împrăştiat câteva tone de nisip cu sare şi au curăţat zăpadă de pe şosea, drumarii au permis reluarea traficului.

Cristian Tudor, Secţia Drumuri Naţionale Gorj: "Am acţionat în această dimineaţă cu 4 utilaje si material antiderapant, carosabilul este în regulă, putem relua circulaţia, cu o singură condiţie, anvelope de iarnă, pentru că temperaturile sunt în scădere, a început iarăşi să ningă".

Liviu Cârstea, Poliţia Novaci: "Având în vedere condiţiile meteo, în zona turistică Rânca s a instituit un filtru pentru verificarea autovehiculelor ce circula pe acest tronson de drum, respectiv dacă se respectă legislaţia în vigoare, autoturismele având anvelope corespunzătoare sezonului de iarnă".

Transalpina va rămâne deschisă în continuare circulaţiei atâta timp cât vremea va permite acest lucru. Anul trecut şoseaua a fost închisă la sfârşitul lunii octombrie, traficul fiind reluat de abia la începutul acestei veri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult