Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trafic blocat și mai multe accidente. Iarna a pus stăpânire pe câteva zone din țară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iarna a pus stăpânire pe zonele montane din ţară, unde a nins viscolit şi s-a circulat cu dificultate. În Pasul Tihuţa, care leagă Transilvania de Moldova, s-au produs mai multe accidente. 

Până duminică dimineaţă este în vigoare un cod galben de vânt puternic în 25 de judeţe.

În Pasul Tihuța, mai multe TIR-uri nu au mai putut înainta și au tras pe dreapta. În zonă s-au produs câteva tamponări, fără victime.

Traficul a fost blocat aproape o oră, până când drumarii au reușit să curețe carosabilul de zăpadă. Polițiștii i-au avertizat pe șoferi să fie prudenți. S-a circulat greu și în zona stațiunii Rânca din munții Parâng. Drumarii au împrăștiat sare și nisip și pe unele porțiuni au reușit să curețe de tot șoseaua, în ciuda vântului puternic.

Cel mai rău a fost pe creste, unde viscolul a atins viteze de peste 100 de kilometri pe ora. Salvamontiștii din Ceahlău le-au recomandat turiștilor să evite deplasările. În Maramureș, în doar câteva ore s-a depus un strat consistent de zăpadă. Localnicii și-au curățat curțile și întrările în gospodărie.

Citește și
ploaie
Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunţate ploi

25 de județe sunt sub cod galben de vânt puternic. Pe Transfăgărășan, la peste 1.800 de metri altitudine, 5 turiști care voiau să urce la Bâlea au rămas blocați, sâmbătă după-amiază, în troienele spulberate de viscol. Ei au fost găsiți de salvamontisti și duși în siguranță la cabana Salvamont de la cota 2000. În zonă, vizibilitatea este extrem de redusă, iar salvamontiștii au emis o alertă ridicată de avalanșă.

În Bușteni, o turista care voia să ajungă cu o prietenă la cabana Caraiman, a alunecat pe munte și a căzut 20 de metri într-o vale. Din fericire a scăpat fără nicio leziune și a sunat la 112 după ajutor. Cele două femei au fost duse tefere în stațiune.

Toate zonele montane mai înalte de 1.500 de metri, sunt sub vizorul ninsorilor viscolite, până duminică la 3 dimineață. Așadar fiți prudenți dacă sunteți acum la munte.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult