Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tot mai multe acuzații pentru Gheorghe Dincă: 2 omoruri, 2 răpiri și 4 violuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gheorghe Dincă este acuzat de două omoruri, două răpiri și patru violuri, anunță anchetatorii, care au prezentat vineri în ce stadiu este ancheta crimelor de la Caracal.

Dincă a declarat că le-a răpit și ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, însă rămășițele Luizei nu au fost descoperite. Procurorii cercetează in rem și o posibilă complicitate la omor a soției lui Dincă și au pus sub sechestru toate bunurile familiei. Verificările s-au extins până în Statele Unite, pentru că anchetatorii români au cerut informații despre două conturi de facebook. Unul i-ar aparține Luizei, victima dispărută în luna aprilie.

După mai bine de 6 săptămâni de anchetă, procurorul şef al DIICOT a încearcat să răspundă la o parte din întrebările rămase fără răspuns. Gândul că suspectul principal ar fi avut complici macină şi acum familiile celor două fete care ar fi fost ucise, Luiza şi Alexandra. Procurorii au audiat mai multe persoane printre care şi pe soţia lui Gheorghe Dinca, dar şi un vecin.

Felix Banilă -procuror şef DIICOT: "Pentru stabilirea întregului cerc de eventuali participanţi la comiterea faptelor, confirmăm emiterea pe 7 august a unui ordin european de anchetă către ancheta către organele jud din Italia dar şi dispunerea unei comisii rogatorii către autorităţile judiciare din SUA."

Pe 23 august s-a dispus extinderea urmarieii penale in rem şi pentru complicitate la omor, ca urmare a sesizării mamei Melencu... cu privire la o posibilă activitate infracţională a numitei Dinca Elena, soţia suspectului.

Citește și
ion macesanu
Părinții Alexandrei Măceșanu, la sediul DIICOT. Ce au vrut afle de la procurori

S-a dispus specialiştilor de la Institutul Național de Criminalistică stabilirea proflului genetic al unei persoane din anturajul inculpatului, respectiv Risipițeanu Ştefan şi compararea lui cu cele rezultate din firele de păr a urmelor de contact şi altele ridicate din maşina inculpatului şi din casă."

Însă rudele Alexandrei Macesanu sunt nemulţumite de modul în care se face ancheta. Unchiul fetei susţine că le-a indicat procurorilor şi alţi suspecţi.

În privinţa lui Gheorghe Dincă, acuzaţiile formulate de procurori s-au extins: 4 violuri, doua răpiri, două omoruri, dar şi două infracţiuni de profanare de morminte.

Deocamdată procurorii nu au stabilit data la care Dincă va fi expertizat psihiatric, însă i-au pus sechestru pe proprietăţi şi conturi.

Procurorii nu au putut deocamdată să spună ale cui sunt fragmentele osoase descoperite la finalul percheziţiilor într-o groapă în curtea lui Dinca şi aşteaptă raportul Institutului de medicină legală. Specialiştii fac o nouă analiză a resturilor umane găsite în cenuşă aruncată de inculpat într-o pădure. Dinca ar fi declarat că este a Luizei Melencu, însă până acum rezultatele nu au indicat clar profilul ei genetic.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult