Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tezaur descoperit la frontieră. Unde au fost ascunse mii de obiecte arheologice

Un număr de 1.645 de obiecte cu caracter arheologic au fost reţinute ca fiind susceptibile a fi bunuri din patrimoniul Serbiei în urma unui control efectuat la punctul de frontieră Porţile de Fier I.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Națională de Administrare Fiscală, Direcția Generală a Vămilor, sâmbătă, 7 decembrie, în jurul orei 19.30, lucrătorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Porţile de Fier I, împreună cu poliţiştii de frontieră, au descoperit nedeclarate și neprezentate la controlul vamal, pe sensul de intrare în țară, 2 cutii de carton închise cu bandă adezivă în care s-au găsit 1.645 bucăți diverse obiecte cu caracter arheologic susceptibile a fi bunuri din patrimoniul Serbiei.

Este vorba despre monede, diverse figurine sau părţi din figurine din ceramică şi metal, inele de diverse forme, ornamente metalice.

Acestea au fost descoperite într-o geantă de voiaj de culoare neagră aflată într-un microbuz marca Mercedes Benz Sprinter X3, înmatriculat în Austria, condus de un cetăţean sârb.

Bunurile au fost reţinute şi predate Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor şi vor fi trimise spre expertizare şi evaluare instituţiilor specializate. Cetăţeanului sârb i s-au întocmit documente premergătoare cercetării penale pentru fapta săvârşită.

Citește și
morti in masina
Povestea de dragoste încheiată în "maşina morţii". Au adormit împreună pentru vecie

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult