Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Comercianții au plătit peste 10.000 de lei pentru un loc în târgurile de Crăciun. Unii au ieșit în pierdere

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au investit între 5 și 15.000 de euro, iar unii și-au dublat investiția în doar trei săptămâni, în timp ce alții plâng după banii pierduți.

Vorbim despre cei care au închiriat căsuțe și standuri la târgurile de Crăciun, ca să vândă mâncare, vin fiert și obiecte de artizanat, și care încep să facă bilanțul.

Pe lângă priceperea celor de la vânzare, a contat enorm, ca-n imobiliare, locul primit.

Un ciolan îmbăiat periodic în zeamă usturoiată, dar și pastrama de oaie i-au salvat de la dezastru pe negustorii dintr-o căsuță. E pitită în fundul târgului de la Piața Constituției.

Comerciant: „Una peste alta, a fost bine. Reporter: Mai veniți? Comerciant: Sper că de Paște să fim din nou aici și să nimerim altă căsuță, mult mai în față. ”

Citește și
terorist
Presupus terorist, un irakian de 20 de ani, expulzat din Germania. Pregătea un atentat la un târg de Crăciun

17.000 de lei a costat închirierea unui stand. Așa că cei cu încasări sub așteptări se consolează cum pot.

Femeie: „La noi nu e neapărat banul, punem pentru dumneavoastră, suflet în ceea ce facem. Nu știu ce să zic, parcă românii au uitat de tradiții, sinceră să fiu.”

Ca întotdeauna, cel mai bine stau chiriașii căsuțelor cu dulciuri de casă. E primul an când cozonacii cu mac și nucă au fost best seller.

Comerciant: „Au fost și zile bune, au fost și zile mai puțin bune, depindem foarte mult de vreme, astăzi e o zi frumoasă și așteptăm bucureștenii, mai avem cozonaci.”

Și în târgul din parcul Moghioroș, închirierea unui stand a costat peste 10.000 de lei, dar cei mai mulți vânzători și-au atins ținta. Vizitatorii au venit să practice sporturi de iarnă.

Unii patinaj, alții aruncarea cu privirea spre grătarul cu fripturi. Culmea, tocmai regii știuleților sunt nefericiți.

Au fost 10 grade în Capitală și un soare fără dinți, iar pentru ziua nașterii Domnului sunt anunțate 15 grade. Totuși, gheața rezistă, iar patinoarul a fost plin cu părinți și copii. Unii învățăcei, alții deja profesori.

Tot piruete va face și un bunic, sedus de aroma vinului cu scorțișoară.

Bărbat: „Eu sunt de la țară, dar erau altfel de târguri atunci. Atunci erau multe lucruri cu lucruri făcute din lut, nu era ca acum. Reporter: Dar, cu vin fiert erau? Bărbat: Erau și cu vin fiert, dar mai mult cu țuică. ”

De fapt, au fost și olari, pielari și artiști plastici, dar puțini dintre ei și-au scos banii. În București, vom avea un târg de sărbători și după Revelion: cel din hala Laminor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult