Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Greșelile comise de tânăra îndrăgostită de munte, care a murit în Piatra Craiului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Final brutal pentru o tânără de 28 ani din Braşov, îndrăgostită de munte. Fata a riscat enorm şi a mers împreună cu patru prieteni pe un traseu nemarcat din Munţii Piatra Craiului.

Într-o zonă extrem de periculoasă s-a dezechilibrat şi a căzut în gol. Ca să îi coboare trupul de pe versanţi, salvamontiştii au lucrat 12 ore.

Când s-a produs accidentul, tânăra voia să cobore spre Cabana Garofiţa - cred salvamontiştii.

Pasionată de munte, s-a aventurat însă pe un traseu nemarcat şi, într-o zonă abruptă, în împrejurări încă neclare, s-a dezechilibrat. A căzut o sută de metri pe stânci şi pentru că totul s-a întâmplat într-o secundă, cei patru prieteni care o însoţeau nu au putut să facă nimic.

Ca să îi aducă trupul la baza muntelui, a fost nevoie de 18 salvamontişti şi trei jandarmi montani.

Citește și
padina
Stațiunea turistică fără gară și transport local, dar plină de gunoaie. Oficial: ”E în atenția noastră”

"Acţiunea de evacuare a fost foarte dificilă. E vorba de un vâlcel stâncos, Padina Lăncii, pe unde au trebuit făcute amaraje în permanenţă. Oamenii trebuiau să meargă cu foarte multe grijă pentru că e un pasaj cu porţiuni verticale care alternează cu mici platforme, o zonă foarte dificilă", a transmis Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș.

Practic acolo nu există un traseu marcat. Tânăra a riscat să treacă pe o potecă folosită în trecut de vânători - la intersecţia dintre Padina Lăncii şi Brâul de Mijloc al Pietrei Craiului, pe un teren nesigur cu stânci care pot oricând să se desprindă.

”Din câte am înţeles, s-a prăbuşit cu un bolovan şi nu ştiu cât ar fi putut ea să controleze ce s-a întâmplat. Doar dacă era asigurată poate nu se întâmplă asta", a precizat Ciprian Șancu, ghid montan.

"Este un traseu nemarcat, nerecomdat de salvamont. Fata nu era echipa corespunzător, nu avea corzi, s-au abătut de la traseu", explică Ioan Pivotă, șef salvamont Zărnești.

Salvamontiştii le recomandă celor care merg pe munte să evite traseele montante neolomologate.

Cei care insistă, totuşi, este bine să anunţe înainte echipajele de salvare şi să aibă echipament corespunzător.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult