Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de militari ai Forțelor Navale, membri ai echipajului Fregatei Regina Maria, au revenit în țară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Lacrimi de bucurie la Constanța, unde 240 de militari ai Forțelor Navale, membri ai echipajului Fregatei Regina Maria, au revenit în luni dimineață în țară.

Nava românească de luptă a participat la o misiune NATO de supraveghere a traficului naval în largul Mediteranei, alături de distrugătoare franceze și americane.

Este ce-a de-a treia misiune a fregatei din acest an, iar marșul de peste 4.000 de mile marine a fost un adevărat tur de forță pentru nava intrată în dotarea forțelor navale în anul 2006.

Alexandru Gobjilă, comandant Fregata Regina Maria: ”O parte care a complicat pe toată durata misiunilor în anul acesta a fost Covid-19. Acesta a schimbat total modul de interacțiune cu alte echipaje, modul de intrare în porturi. A complicat mult partea logistică și de instruire, dar în momentul de față echipajul Fregatei Maria s-a întors sănătos acasă.”

La sosirea în țară, echipajul a fost întâmpinat de conducerea Statului Major al Forțelor Navale care deja a ordonat ca după sărbători, militarii să pregătească următoarea misiune.

Citește și
ziua romaniei
Ziua Națională a României, ziua speranței și a mândriei de a fi român. Cum a arătat parada militară din acest an

Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale: ”Avem în pregătire mai multe exerciții internaționale în bazinul Mării Negre, cu partenerii care sosesc în Marea Neagră, partenerii NATO și, de asemenea, pregătim misiunile importante din primăvara anului 2022, de aceea timpul de acțiune al Forțelor Navale este unul intens, așa cum ne place să spunem. Suntem exact pe ritmul MARCOM-ului, care este comandamentul NATO, care conduce toate acțiunile navale ale forțelor NATO, iar pe tot parcursul anului vom asigura o prezență permanentă în Marea Neagră și pe fluviul Dunărea.”

Echipajul Fregatei Regina Maria a efectuat misiuni de supraveghere în bazinul Mării Mediterane, precum și exerciții militare.

Petre Pavlov comandant serviciu aviație de luptă Fregata Regina Maria: ”Misiuni de luptă la suprafață, misiuni antisubmarin de identificare și localizarea țintelor submarine, misiuni de căutare și salvare, misiuni de protecție a navei.”

Pentru unii membrii ai echipajului, reîntoarcerea în țară a coincis cu ziua numelui.

Nicoleta Burlacu, membru echipaj: ”Da, astăzi este Sfântul Nicolae, este și ziua mea de nume, iar Portul Constanța, la întoarcerea din fiecare misiune, înseamnă pentru mine acasă. Aseară, înainte de 12 noaptea, am avut parte de o surpriză din partea colegilor care au venit să îmi spună ”La mulți ani!”.”

Regina Maria este o fregată britanică de tip 22, de 5.000 de tone și poate efectua misiuni complexe de cercetare, comunicații navale, bruiaj și riposte simultane la atacuri aeriene, submarine sau atacuri multimple cu rachete de croazieră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult