Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Suplimente și vitamine contaminate cu oxid de etilenă au fost retrase de la vânzare. Erau și pentru copii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai multe loturi de suplimente de calciu, magneziu şi zinc au fost retrase dintr-un magazin din Capitală. Asta după ce firma care le comercializează a anunţat că produsele conţin o substanţă periculoasă - oxid de etilenă peste limitele permise de lege.

Alerta s-a dat pentru 19 produse, destinate adulţilor şi copiilor. Mai multe loturi de suplimente cu calciu, magneziu, zinc, dar şi cutii cu siropuri au fost retrase de pe rafturile unui magazin din Capitală, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Autorităţii pentru Siguranţa Alimentelor.

Alerta s-a dat după ce furnizorul acestor produse a constatat ''niveluri necorespunzătoare'' la analizarea unui ingredient folosit la fabricarea suplimentelor. Este vorba despre un nivel de oxid de etilenă peste limitele legale, potrivit anunţului.

Compania Alevia, care a pus pe piaţă produsele, precizează că a fost informată de unul dintre furnizorii săi că, în compoziţia carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu, a apărut accidental oxid de etilenă peste limite.

Oxidul de etilenă este extrem de periculos dacă e ingerat în mod repetat, în cantităţi mari, şi poate provoca boli de inimă şi chiar cancer.

Citește și
Gogoși
Gogoşi vizate de o nouă alertă europeană de produse contaminate cu oxid de etilenă

Contaminarea cu oxidul de etilenă nu s-a produs în fabrica Alevia, spune compania, care a decis testarea loturilor retrase la un laborator din Germania pentru a verifica dacă limita legală este depăşită. Toate celelalte produse nu au niciun fel de probleme, dă asigurări compania.

Cei care au cumpărat produsele din loturile retrase de suplimente sunt sfătuiţi să nu le consume şi să le returneze magazinului de unde le-au cumpărat, pentru a primi banii înapoi.

Numai în ultima lună, au fost zeci de retrageri de produse alimentare, de exemplu - diferite sortimente de îngheţate şi sucuri, depistate cu probleme similare legate de contaminarea cu oxidul de etilenă. Toate produsele au fost retrase.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult