Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Străzile din mai multe orașe, transformate în gropi de gunoi. Obiectele aruncate de oameni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Să scapi de un dulap vechi, o saltea uzată sau de alte obiecte de mobilier de care nu mai ai nevoie poate fi o adevărată bătaie de cap.

De pildă, în Botoşani, firma de salubrizare nu ridică deşeurile voluminoase, aşa că oamenii le aruncă pe unde pot şi acolo rămân. Lucrurile stau la fel şi în Timişoara, însă autorităţile spun că situaţia se va schimba de luni.

Reporter: „Ce aruncă lumea la gunoi, în afară de deşeuri menajere?” Bărbat: „De toate aduc.” Reporter: „Adică?” Bărbat:„Uitaţi-vă acolo. Am văzut că sunt şi paturi, obiecte de mobilier.” Reporter: „Unde să le ducă?! Mobilă aţi găsit vreodată?” Bărbat: „Era şi mobilă, erau de toate."

Astfel de imagini au fost surprinse în Botoşani, unde compania de salubrizare aflată în subordinea primăriei ridică doar gunoiul menajer. Pentru alte tipuri de deşeuri nu există o soluţie la nivel de judeţ.

Citește și
vremea la munte
Turiştii au profitat de vremea frumoasă ca să umple muntele de gunoi şi miros de mici

Bărbat: „Aici e pentru gunoi menajer, nu pentru ce aruncă ei. Scot din casă patul său, chiuveta şi o aruncă aici."

Reporter: „Există vreo firmă care să colecteze astfel de deşeuri?” Bărbat: „Nu cunosc. Neavând unde să le arunce, le pun aici."

Simion Drelciuc, directorul Urban Serv Botoşani: „Alte categorii de deșeuri: frunze, deşeurile din construcţii şi deşeurile voluminoase, gen mobilier, chiuvete şi WC-uri, deocamdată nu sunt primite la Stăuceni."

Reporter: „Dacă o să schimbaţi mobilă, ce o să faceţi cu ea?” Bărbat: „O duc la ţară şi o pun pe foc sau o dau la alţii mai necăjiţi."'

Situaţia este asemănătoare şi la Timişoara.

Cuplu: „În fiecare zi creşte şi sunt şi care vin cu maşini şi le aruncă. Vezi că opreşte şi aruncă."

Femeie: „Nu vine nimeni să le ridice, toată stradă e plină cu gunoaie. Nu se poate aşa ceva."

Autorităţile promit că de luni deşeurile voluminoase vor fi colectate din spaţiile special amenajate.

Dan Pascu, director comercial companie de salubritate: „Se va găsi un container, însoţit de operator unde se pot aduce deşeurile voluminoase."

Dar compania de salubrizare refuză să ridice şi gunoaiele deja existente pentru că le considera deşeuri stradale, iar pentru acest tip de serviciu nu are contract cu primăria.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult