Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România, discutată în CSAT, va fi prezentată vineri, la Palatul Victoria

Your browser doesn't support HTML5 video.

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată în cadrul unei conferințe de presa susținută vineri, începând cu ora 16.00, la Palatul Victoria.

Potrivit unui comunicat dat publicității de Biroul de presă al Guvernului, strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 va fi prezentată de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepresedinte CNCAV, și Florentina Furtunescu, Institutul Național de Sănătate Publică.

Joi, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit în şedinţă, pe ordinea de zi figurând Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Şedinţa CSAT este condusă de preşedintele Klaus Iohannis.

Guvernul a adoptat în şedinţa de săptămâna trecută hotărârea privind Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Citește și
Vaccin anti-Covid
Expert OMS: Vaccinurile anti-Covid nu vor stopa pe termen scurt creşterea infectărilor

Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism interministerial în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Documentul stabileşte viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti-COVID-19 autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi are la bază atât analiza situaţiei de la nivelul naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi respectiv a mortalităţii generate de COVID-19.

Strategia îşi propune, ca obiective generale, asigurarea unui mediu favorabil vaccinării, ca politică eficace de prevenţie COVID-19 la nivelul populaţiei României, dar şi crearea premiselor de operaţionalizare a activităţii de vaccinare anti-COVID-19 la nivel populaţional, ca parte integrantă a programului naţional de vaccinare, preciza Ministerul Sănătăţii.

Strategia stabileşte întregul proces şi lanţ de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, de la principiile generale până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanţului de frig, monitorizarea siguranţei şi eficacităţii şi managementul deşeurilor. Aceasta propune linii generale care vor sta la baza strategiei de comunicare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 din România.

Iohannis: Vaccinurile, eficiente și sigure

 

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat convins de succesul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, susţinând că vaccinurile sunt "eficiente" şi "sigure".

"Este destul de probabil să avem chiar de la începutul anului un vaccin sau două disponibile şi pentru noi, în România. Sigur, vorbim de primele tranşe, care însă vor fi suficiente pentru a vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienţilor cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinaţia cu SARS-CoV-2 şi cred că asta este o veste foarte bună. Noi cu toţii pornim de la premisa că vaccinarea populaţiei în masă se va putea petrece undeva în primăvară, însă este clar că trebuie să aşteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin, pentru ca medicii să decidă cine ce vaccin primeşte, pentru ca efectul să fie optimal. Însă noi am făcut în ultimele săptămâni paşi importanţi în direcţia consolidării Strategiei de vaccinare. Ea este deja aprobată în Guvern. Va fi aprobată în această săptămână şi în CSAT. Suntem pregătiţi", a precizat şeful statului pe 30 noiembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult