Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Corespondență din Grecia. Stațiunea lovită de furtună arată ca după asediu. 7 oameni au murit

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce natura și-a arătat într-un mod crunt forța, stațiunile pline de viață au fost reduse la tăcere.

Dacă, în mod normal, odată cu lăsarea serii turiștii animau și colorau fiecare colțișor din stațiunea Nea Plagia, joi seară totul era pustiu.

Furtuna puternică a lăsat în urmă un peisaj dezolant - copaci smulși din rădăcină, stâlpi de electricitate prăbușiți și străzi întunecate.

Ca după asediu. Aşa arăta joi seară staţiunea Nea Plagia după furtuna care a măturat cu o forță impresionantă zone întinse din Halkidiki. Copacii au fost pur şi simplu smulşi din rădăcină, iar stâlpii de electricitate s-au prăbuşit la pământ.

"Este de abia ora 10 seara şi faleza din Nea Plagia, altădată plină de oameni, la această oră, este acum pustie", transmite Cosmin Stan, corespondentul Ştirilor Pro TV.

Citește și
Ciclon Grecia
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs ciclonul devastator din Grecia. Explicația specialiștilor

Joi seară, din loc în loc, grupuri mici de turişti, încă în stare de şoc, şi-au făcut apariţia pe străzi şi au încercat să îşi lumineze calea cu telefoane mobile sau cu lanterne. Doar câteva magazine care au generator electric şi-au deschis uşile pentru clienţi.

"În Nea Plagia, curentul electric a fost restabilit abia după 24 de ore de la furtuna violentă care a lovit această zonă", transmite Cosmin Stan, corespondentul Ştirilor Pro TV.

Dar pene de curent au fost toată noaptea. Între timp, localnicii încearcă să îşi revină după coşmarul trăit şi să repare stricăciunile provocate de natura dezlănţuită. Pe lumină, peisajul lăsat în urma este dezolant - pomi secerați, şezlonguri aruncate de vântul turbat şi grămezi de gunoaie.

Din păcate, furtuna a făcut şi victime. Potrivit unui bilanţ provizoriu de joi seară, şapte oameni au murit şi 22 de persoane se afla în spital, în grijă medicilor - o femeie fiind în stare critică. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult