Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stare de alertă în județul Maramureș, după ce premierul Ciucă a convocat CNSU. Care este motivul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, miercuri, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Decizia șefului Guvernului a venit ca urmare a propunerilor formulate în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș nr. 31/25.10.2022 privind declararea stării de alertă la nivelul județului Maramureș.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, prin hotărâre, declararea stării de alertă la nivelul județului Maramureș.

"Potrivit hotărârii CNSU, tratarea și depozitarea deșeurilor de la nivelul județului Maramureș vor fi asigurate, pentru o perioadă de 6 luni, la operatori autorizați din județul Bihor, municipiul Oradea. Tratarea și depozitarea deșeurilor se vor realiza pe bază de contract încheiat între autorităţile responsabile în acest domeniu și operatorii economici autorizați din județul Bihor, municipiul Oradea", se arată într-un comunicat de presă emis de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Instituția Prefectului Județului Maramureș va raporta lunar, Departamentului pentru Situații de Urgență, stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate.

Citește și
ambulanta
Un bărbat din Maramureș şi-a dat singur foc după o ceartă în familie. Medicii se luptă să îi salveze viața
Autoritățile cer măsuri urgente

Întreg județul Maramureș a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile din cauza mormanelor de gunoaie pentru care autoritățile nu au găsit o soluție de depozitare.

Responsabilii au cerut ajutor la nivel central pentru ca zonă să nu rămână sufocată de deșeuri.

Autoritățile, depășite de situație pentru că tomberoanele din județ s-ar putea transforma în munți de gunoaie, au cerut ajutor pentru o măsură urgentă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a declarat stare de alertă pentru tot județul și în același timp le-a impus operatorilor autorizați din Oradea să preia toate gunoaiele, timp de 6 luni.

Trebuie menționat faptul că în Maramureș nu mai există niciun loc pentru depozitare autorizat iar companiile au refuzat să mai adune gunoaiele pentru că efectiv nu mai aveau unde să le transporte.

În urmă cu aproape un an, în municipiul Baia Mare a mai fost instituită starea de alertă tot din cauza faptului că întreg orașul se transformase într-un depozit de gunoaie.

Atunci, chiar în preajma sărbătorilor de iarnă, imaginea de pe străzi era dezolantă iar soluții s-au găsit pe termen scurt, tot cu sprijinul județelor vecine. Comisarii Gărzii de Mediu au dat amenzi de 50 de mii de lei pentru că atunci au fost depozitate deșeuri pe o rampă neautorizată.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult