Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns la Bistrița. Voluntarii străbat mii de kilometri în memoria eroilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de veterani de război, militari în activitate sau civili au ajuns de la Suceava la Bistrița, pentru a preda ștafeta Veteranilor Invictus.

Pe 25 octombrie, voluntarii tuturor ștafetelor din țară se vor întâlni în Satu Mare, la Carei, cu ocazia Zilei Armatei României.

"Ștafeta Veteranilor Invictus" se desfășoară pe trei trasee, care însumează peste 3.500 de kilometri. Traseul albastru a început din fața Mausoleului Eroilor de la Mărășești, traseul galben din Făgăraș, iar cel roșu din Chișinău.

An de an, la eveniment participă atât civili, cât și militari, care aleargă sau merg cu bicicleta. Pe traseu, se opresc la fiecare monument ridicat în memoria eroilor.

Voluntar: „Un traseu greu, venim de la Vatra Dornei pe traseul roșu până la Bistrița. Acestă ștafetă a veteranilor este în memoria eroilor căzuți în războaie, în teatrele de operații”.

Citește și
iohannis, invictus
Militarii trimiși de România la Jocurile Invictus, primiți de Klaus Iohannis, la Cotroceni

Ștafeta Veteranilor Invictus, care a ajuns anul acesta la cea de-a IX-a ediție, se încheie de Ziua Armatei Române.

Silviu Borșa, comandant lt. col. bat. 17 Vatra Dornei: „Unitatea de la Vatra Dornei este inclusă pe traseul roșu, care străbate partea de est a României și se finalizează în 25 octombrie, la Carei, întâlnindu-se în același timp cu celelalte două trasee”.

Traian Scurtu, cmd. Brigada Mecanizată Bistrița: „Este un gest simbolic pentru a arăta că se poate, proiectul Invictus este restartat de cei cu probleme, răniți în teatrele de operații și este un gest prin care arătăm că îndr-adevăr se poate și dacă dorești poți să depășești orice barieră”.

Sâmbătă dimineață, participanții pornesc spre Dej cu destinația finală Carei, ultimul oraș eliberat de sub ocupație străină de către Armata Română în 1944.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult