Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sportul olimpic care a devenit terapie pentru o mulțime de copii cu dizabilități. Tot mai mulţi practică escalada

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tot mai mulţi copii cu dizabilităţi practică escalada. Acest sport olimpic a devenit o formă de terapie cu rezultate promițătoare.  

La Iaşi şi în alte 4 judeţe, un ONG organizează gratuit antrenamente. Cei care participă isi depășesc mai usor temerile și se integreaza mai bine în societate. Zeci de copii s-au inscris la sesiunile de terapie prin escaladă, iar rezultatele sunt impresionante pentru cei mai multi. Denisa, 14 ani: “Mi-a fost frică, tremuram toată, dar mi-a trecut frica între timp. O lună mi-a luat până am terminat. Urc până sus. Nu mai urc până la jumătatea traseului”.

Părinţii au vazut cum cei mici evolueaza surprinzator. Loredana şi-a adus fiica la antrenamente în urmă cu 6 luni.

Loredana: „Facea niște atacuri de panică.. e ceva solicitant pentru ea. Acum e mai încrezătoare, are mai mult curaj în forțele proprii”.

Anca, mamă: „Îi dă încredere în el. E mai fericit și se integrează repede. Dacă îl văd pe el fericit.. mă face și pe mine fericită și îmi dă puterea să merg mai departe. La orice activitate sunt mândră de el”.

Lucian Bursuc, antrenor: "Multi copii au venit cu foarte multe frici, lipsiți de încredere, dar pe măsură ce practică sportul ăsta, cățăratul, în sepcial, copiii capătă foarte multă încredere în ei și în ceilalți oameni."

În România. sunt înregistraţi peste 67.000 de copii cu nevoi speciale.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult