Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spitalul pentru copii cu arsuri grave, construit doar pe hârtie. Autorităţile s-au oprit la demolare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Starea băiețelului de trei ani din Vaslui, care a suferit arsuri pe mare parte din corp într-un incendiu, rămâne gravă.

Medici de la Spitalul „Grigore Alexandrescu" fac tot posibilul să îl salveze. De două zile, băiatul face dializă, pentru că rinichii lui au cedat.

Sute de copii sunt victime ale incendiilor în fiecare an, în timp ce autoritățile nu sunt capabile să construiască un centru special în care să fie îngrijiți cei mici, deși au obținut finanțare de la Banca Mondială.

Băiețelul de trei ani transferat de la Iași în București se zbate între viață și moarte. La spitalul Grigore Alexandrescu din capitală este îngrijit în cele mai bune condiții, spun doctorii, care se luptă să îi salveze viața.

Aici ajung în fiecare an sute de copii cu arsuri grave, iar în urmă cu câteva luni a fost adusă aparatură de ultimă generație.

Citește și
clinica arsi
Secţia pentru marii arşi inaugurată cu fast de Pintea la Iaşi e de fapt ÎNCHISĂ. Reacția Ministerului Sănătății

În saloane sunt paturi performanțe.

Aparatura a fost cumpărată cu bani de la Banca Mondială pentru centrul de arși care ar trebui să fie construit în curtea spitalului.

Prof. Dr. Dan Enescu: „Se mută la parter și la etajul unu unitatea de arși gravi, etajele următoare sunt de terapie intensivă, neonatologie, la ultimul nivel săli de operație care vor aduna toate cazurile grave. Este un nou concept”.

Noul centru pentru copiii cu arsuri grave ar trebui ridicat în locul a două clădiri vechi din curtea unității sanitare, care sunt cu risc seismic. Pe hârtie, totul arată foarte bine.

Ulici, manager Spitalul Grigore Alexandrescu: „Clădirile nu sunt proprietatea noastră, dar am făcut actele preliminare demolării, cadastrul și asteptam”.

În realitate, autoritățile s-au împotmolit în birocrație, iar clădirile vechi încă nu au fost demolate.

Dan Tudorache, primar Sectorul 1: „Noi acum o lună am obținut autorizația de demolare, acum dăm drumul la licitație. Până la finalul anului să începem demolarea”.

Alături de centrul de arși de la Spitalul Grigore Alexadrescu ar mai trebui ridicate încă trei centre pentru adulți, unul la Spitalul Bagdasar și celelate două la Timișoara și Târgu Mureș. Toate cu finanțare de la Banca Mondială.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult