Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spitalul Covid-19 din Bârlad supraviețuiește din donații. Solidaritate impresionantă a vasluienilor

Spitalul din Bârlad a fost transformat în suport exclusiv pentru bolnavii de coronavirus, dar se confruntă cu lipsuri majore. Apelul doctorilor la ajutor a fost însă ascultat de oameni, care au donat peste 200.000 lei în câteva zile.

 

Peste 204.590 lei s-au strâns pânã acum din donatii, pentru a ajuta cadrele medicale din spitalul bârlădean, scrie Vremea Nouă.

Unitatea spitalicească Bârlad s-a transformat în spital suport pentru bolnavii de Covid-19, iar niciun alt pacient nu mai poate fi tratat aici.

Spitalul nu s-a închis, ci este transformat într-unul care va trata doar cazurile cu coronavirus, iar pentru alte boli grave (care nu se pot trata decât în spital) pacientii vor fi dusi la spitalul judetean, inclusiv gravidele care vor naste tot la Vaslui.

Cadrele medicale au fost plăcut surprinse de donațiile făcute de oamenii cu suflet mare. În afară de banii din cont, suma crescând de la o zi la alta, ieri s-au donat 162 de viziere, precum si cinci combinezoane de protectie.

Citește și
Iohannis: După ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc
Iohannis: ”Lucrurile vor fi mai grave”

Conducerea spitalului bârlădean și cadrele medicale au emis un comunicat în care mulțumesc în continuare celor care donează.

Au cerut echipament de protecție de la oameni

Doctorii de aici au fost postat un apel pe site-ul spitalului, prin care solicitau ajutor pentru achiziționarea de echipament de protecție, având în vedere lupta cruntă care urmează să o ducă cu virusul Covid -19.

Iată comunicatul:

„Revenim astăzi să mulțumim oamenilor buni care au continuat să doneze în conturile publicate în urmã cu două zile de către Spitalul Municipal “Elena Beldiman” și pe care le reamintim:

Asociația Sfântul Spiridon : RO71CECEVS0237RON0351896

Contul Spitalului : RO98 TREZ65721F370100XXXX

Vă mulțumim că în această perioadă critică și dificilă vă gândiți la noi. Știm că vă este greu, știm că sunteți îngrijorați pentru sănătatea dumneavoastră, pentru locurile dumneavostră de muncă, pentru afacerile dumneavoastră.

Din acest motiv, recunoștința noastră nu poate fi exprimată în cuvinte”, au transmis oficialii spitalului din Bârlad.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult