Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șoferiță de TIR, sursă de îmbolnăvire pentru 6 persoane. Trei dintre ele, cadre medicale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situaţie alarmantă în Valea Jiului, unde 6 persoane au fost depistate pozitiv pentru coronavirus, după ce au intrat în contact cu tânăra de 26 de ani bolnavă de Covid 19 şi internată deja la Timişoara.

Trei dintre cele şase sunt cadre medicale, iar acum autorităţile încearcă să identifice toate persoanele care au avut de-a face în ultimele zile cu tânăra internată iniţial pentru dureri de spate.

Spitalul din Petroşani şi-a redus drastic activitatea şi în localitate a început o anchetă epidemiologica de amploare.

Femeia de 26 de ani, de la care a pornit lanţul de îmbolnăviri, lucrează ca şofer de TIR. S-a întors din Italia în dată de 23 februarie şi i s-a cerut să rămână în izolare la domiciliu. Doar că, acuzând nişte dureri lombare, femeia a mers la spitalul din Petroşani, în 5 martie, fără să anunţe că vine din izolare. Aşadar, medicii de acolo nu au luat măsuri suplimentare de protecţie, nici pentru ei, nici pentru ceilalţi pacienţi. Cinci zile mai târziu, în 10 martie, testele tinerei au aratat clar că are Covid 19.

Deja şase persoane care au intrat în contact cu ea au fost depistate pozitiv. Şi mai sunt în lucru alte zeci de teste. Pacienţii depistaţi pozitiv au fost trimişi azi-noapte la Timişoara.

Citește și
coronavirus
COVID-19 în lume. 122 țări afectate, peste 138.000 de cazuri. Stare de urgență în SUA

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult