Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Situație fără precedent la Târgu Jiu. Trei medici bolnavi de Covid-19 au dispărut din spitalul în care erau internați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situație fără precedent la Târgu Jiu, unde trei medici bolnavi de COVID au dispărut din spitalul unde erau internați.

Un control inopinat, făcut în miez de noapte de inspectorii DSP, a scos la iveală că medicii, acum pacienți, nu se aflau în saloane. Poliția a deschis o anchetă, mai ales că cele trei cadre medicale ocupau, cel puțin pe hârtie, locurile și așa insuficiente din spitalele COVID. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are paznici la toate ușile care fac legătura cu exteriorul, dar nimeni nu știe pe unde au ieșit medicii. Toți trei sunt diagnosticați cu noul coronavirus.

Narcis Stoian, șef DSP Gorj: „Bineînțeles că sunt un pericol fiind diagnosticați pozitivi. În momentul de față nu știm unde se află."

Controlul celor de la DSP Gorj s-a făcut aproape de miezul nopții. După ce inspectorii au constatat lipsa medicilor, deveniți acum pacienți, a fost chemată conducerea spitalului.

Dumitru Vienescu, manager Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu: „E un lucru care nu mă așteptăm să se întâmple la nivelul Spitalului Județean de Urgență târgu Jiu. Din păcate, nu i-a văzut nimeni de la pază, nu am vorbit cu paza, am înțeles că poliția a preluat cazul și noi, la nivelul spitalului, vom demara o anchetă să vedem ce s-a întâmplat și de ce."

Citește și
Spitalul din România în care aproape toți medicii au avut Covid-19. ”Ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu”
Spitalul din România în care aproape toți medicii s-au îmbolnăvit de Covid-19. ”Ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu”

Narcis Stoian, șef DSP Gorj: „E un gest iresponsabil, pentru că la nivel de țară, știți bine, cazurile cresc în fiecare zi. E o lipsă acută de locuri în spitale și alții chiar poate așteaptă o zi două până găsesc un loc să se interneze într-o secție de boli infecțioase, iar noi să avem paturi ocupate fictiv, doar pe hârtie, da, probabil ziua sunt, noaptea nu.”

Polițiștii i-au găsit pe cei trei medici acasă, vineri dimineață. Ei au fost transportați înapoi la spital și li s-a întocmit câte un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult