Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Situație dramatică pentru doi minori din Botoșani, rămași orfani și fără adăpost

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi frați, de 11 și 13 ani, din Botoșani, duc pe picioare o adevărată dramă. Și-au pierdut tatăl, bolnav, în urmă cu câțiva ani. Iar mama lor, imobilizată la pat, a pierit într-un incendiu, zilele trecute.

Nici măcar acoperiș nu mai au deasupra capului. O familie cu suflet mare le-a sărit în ajutor și a demarat formalitățile pentru a-i adopta.

Vecinii nu s-au gândit de două ori când s-a pus problema adăpostului peste noapte. Ulterior, un alt sătean a hotărât împreună cu soţia sa să îi adopte. Reprezentanţii primăriei din comună spun că aveau familia în monitorizare şi ştiau că se descurca greu.

Viorica Paladie, asistent social la Primăria comunei Unțeni: Copiii au fost preluaţi imediat de vecini. Au stat mai întâi la două familii, separat, dar acum sunt împreună la o singură familie. O să stabilim măsură care va fi cea mai bună pentru ei. Au fost ajutaţi tot timpul, dar mama a fost tot timpul împotriva vreunei măsuri de protecţie şi atunci i-am lăsat în familie. Până în ultima clipă, ea a vrut să aibă copiii lângă ea. Dumitru Schiba, localnicul care vrea să îi adopte: "Mama era la pat şi nu a putut să se salveze, să se mişte şi să iasă afară. Copii stăteau la noi în ultima vreme. La noi stăteau, la noi mâncau. Necăjiţi! Soţia şi cu mine am decis să îi luăm noi. Mai am cinci copii. Doi în Germania şi trei acasă."

Familia care a decis să îi adopte pe cei doi frăţiori se va ocupa şi de înmormântarea mamei. Apoi, vor să demareze procedurile legale.

Citește și
Zece țări europene vor primi 400 de copii orfani din tabăra de migranți din Lesbos
Zece țări europene vor primi 400 de copii orfani din tabăra de migranți din Lesbos

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult