Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Situație disperată la trecerea frontierei de vest a țării spre Ungaria. Șoferii au așteptat ore bune la cozi kilometrice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Șoferii de tiruri care au trecut frontiera de vest a țării spre Ungaria, au avut de așteptat de marți noapte la cozi kilometrice.

Timpii de așteptarea au crescut până la aproape 8 ore, iar nervii oamenilor au cedat. Pentru șoferi, orele pierdute la vamă înseamnă nerespectarea programului de mers și, implicit, a orelor de încărcare și descărcare. Situația s-a creat după ce, de vineri până marți, pe teritoriul maghiar a fost interzisă circulația camioanelor mai mari de 7,5 tone.

Șoferii de TIR care aveau de trecut frontiera cu Ungaria pe la vama Borș au așteptat ore în șir la o coadă imensă: șirul de mașini ajungea de la punctul de frontieră, până aproape de Oradea.

Șofer: „Am coleg care o stat azi-noapte, de la unu, și-abia acum a trecut.”

Reporter: De ce?

Citește și
Cronica unei isterii naționale. Cum au ajuns românii să cumpere benzină cu tomberoanele: ”Nu vă mai satură Dumnezeu!”
Cronica unei isterii naționale. Cum au ajuns românii să cumpere benzină cu tomberoanele: ”Nu vă mai satură Dumnezeu!”

Șofer: „Păi, din cauza vameșilor, că se mișcă greu. Că restricții au mai fost, cu Ungaria, și nu s-a întâmplat așa. Nu știu ce controlează, ce fac, dar foarte greu se mișcă."

Șofer: „Vreo 6 ore jumate, șapte. Foarte mult, foarte mult. Pierdem încărcări, pierdem descărcări."

Șofer: „Cam vreo șapte-opt ore. Eu zic că-i bătaie de joc să stai atâta. Îți pierzi programul, nu mai ajungi la încărcat, la descărcat."

Șoferii erau nemulțumiți și pentru că nu le explică nimeni de ce trebuie să aștepte atât de mult.

Și la punctul de frontieră vama Nădlac II Autostradă, șoferii au așteptat 6 ore, iar cozile au ajuns să se întindă pe 11 kilometri.

Șofer: „Am stat, gunoiul l-am ținut la pungă.”

Reporter: Toaleta ați avut?

Șofer: „Nu, nimic.”

Laura Bondar, purtător de cuvânt ITPF Oradea: „În urma restricțiilor de circulație din perioada 11-15 martie, de pe teritoriul Ungariei, la această oră, în punctele de trecere a frontierei de la granița comună, se înregistrează timpi ridicați la ieșirea din țară. A fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare, la ieșirea din țară."

Pentru fluidizarea traficului au fost deschise 5 porți de ieșire din țară pentru camioane, iar timpii de așteptare au scăzut la o oră.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult